Chinese miesoep met garnalen en rosbief

IMG_6190

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 1 pot (340 ml) Runderbouillon
  • 1 Winterwortel
  • 150 gram Eiermie
  • 1 blikje (227 gram) Bamboescheuten, uitgelekt
  • 2-3 Bosuitjes, in ringetjes
  • 150 gram Gepelde garnalen,
  • 150 gram Rosbief
  • Ketjap
  • Sambal

Bereiding:

Leng de runderbouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook.

Schaaf de winterwortel met een kaasschaaf in dunne plakken en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.

        IMG_6191 

Voeg de wortel en de mie toe aan de bouillon en laat nog 3 minuten op lage stand koken.

   IMG_6192IMG_6193

Roer de mie met een vork los. Voeg de bamboescheuten, de bosuitjes en de garnalen toe.

IMG_6194

Snijd de rosbief in hele dunne reepjes en voeg vlak voor het opdienen toe. Schep de soep in grote kommen en voeg naar smaak ketjap en sambal toe.

IMG_6195

[Bron: Boodschappen (mei 2016)]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s