Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 1 pot (340 ml) Runderbouillon
- 1 Winterwortel
- 150 gram Eiermie
- 1 blikje (227 gram) Bamboescheuten, uitgelekt
- 2-3 Bosuitjes, in ringetjes
- 150 gram Gepelde garnalen,
- 150 gram Rosbief
- Ketjap
- Sambal
Bereiding:
Leng de runderbouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook.
Schaaf de winterwortel met een kaasschaaf in dunne plakken en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
Voeg de wortel en de mie toe aan de bouillon en laat nog 3 minuten op lage stand koken.
Roer de mie met een vork los. Voeg de bamboescheuten, de bosuitjes en de garnalen toe.
Snijd de rosbief in hele dunne reepjes en voeg vlak voor het opdienen toe. Schep de soep in grote kommen en voeg naar smaak ketjap en sambal toe.
[Bron: Boodschappen (mei 2016)]