Zoetzuur varkensvlees

IMG_2852  
IMG_2839  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200-250 gr. varkenshaas
  • 200 gr. sugarsnaps
  • bakje (250 gr.) cherrytomaatjes
  • blikje (220 gr.) ananas op sap
  • 3 bosuitjes, schuin gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 2 el wokolie
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el limoensap

Voorbereiding:

Snijd de bosuitjes, de rode peper, de knoflook en de stukjes ananas. Snijd de varkenshaas in plakjes en halveer deze zo nodig.

IMG_2840 IMG_2841

Bereiding:

Verhit de olie in de wokpan en voeg de varkenshaas, de knoflook, de rode peper, 1 el gembersiroop, 1 el limoensap en eventueel wat zout toe. Roerbak voor 2 minuten en neem vervolgens met een schuimspaan uit de pan.

IMG_2842 IMG_2843

Doe de sugarsnaps met 2 el gembersiroop en 2 el limoensap in de wokpan en roerbak 4 minuten op hoog vuur.

IMG_2844 IMG_2845

Voeg vervolgens de cherrytomaatjes, ananas en de varkenshaas toe een roerbak nog 2 minuten.

IMG_2847 IMG_2848

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de bosui door de varkenshaas.

IMG_2850  
IMG_2851  

Bron: Allerhande, Azië Easy

TIP: vervang de varkenshaas door kip of door grote garnalen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zoetzuur varkensvlees

  1. Reny zegt:

    Klinkt heerlijk!
    Dit ga ik zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s