Ingrediënten voor 2 personen:
- 200-250 gr. varkenshaas
- 200 gr. sugarsnaps
- bakje (250 gr.) cherrytomaatjes
- blikje (220 gr.) ananas op sap
- 3 bosuitjes, schuin gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 rode peper in ringetjes gesneden
- 2 el wokolie
- 3 el gembersiroop
- 3 el limoensap
Voorbereiding:
Snijd de bosuitjes, de rode peper, de knoflook en de stukjes ananas. Snijd de varkenshaas in plakjes en halveer deze zo nodig.
Bereiding:
Verhit de olie in de wokpan en voeg de varkenshaas, de knoflook, de rode peper, 1 el gembersiroop, 1 el limoensap en eventueel wat zout toe. Roerbak voor 2 minuten en neem vervolgens met een schuimspaan uit de pan.
Doe de sugarsnaps met 2 el gembersiroop en 2 el limoensap in de wokpan en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
Voeg vervolgens de cherrytomaatjes, ananas en de varkenshaas toe een roerbak nog 2 minuten.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de bosui door de varkenshaas.
Bron: Allerhande, Azië Easy
TIP: vervang de varkenshaas door kip of door grote garnalen.
Klinkt heerlijk!
Dit ga ik zeker een keer proberen.