Zoetzuur varkensvlees

IMG_2852  
IMG_2839  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200-250 gr. varkenshaas
  • 200 gr. sugarsnaps
  • bakje (250 gr.) cherrytomaatjes
  • blikje (220 gr.) ananas op sap
  • 3 bosuitjes, schuin gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 2 el wokolie
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el limoensap

Voorbereiding:

Snijd de bosuitjes, de rode peper, de knoflook en de stukjes ananas. Snijd de varkenshaas in plakjes en halveer deze zo nodig.

IMG_2840 IMG_2841

Bereiding:

Verhit de olie in de wokpan en voeg de varkenshaas, de knoflook, de rode peper, 1 el gembersiroop, 1 el limoensap en eventueel wat zout toe. Roerbak voor 2 minuten en neem vervolgens met een schuimspaan uit de pan.

IMG_2842 IMG_2843

Doe de sugarsnaps met 2 el gembersiroop en 2 el limoensap in de wokpan en roerbak 4 minuten op hoog vuur.

IMG_2844 IMG_2845

Voeg vervolgens de cherrytomaatjes, ananas en de varkenshaas toe een roerbak nog 2 minuten.

IMG_2847 IMG_2848

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de bosui door de varkenshaas.

IMG_2850  
IMG_2851  

Bron: Allerhande, Azië Easy

TIP: vervang de varkenshaas door kip of door grote garnalen.

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zoetzuur varkensvlees

  1. Reny zegt:

    Klinkt heerlijk!
    Dit ga ik zeker een keer proberen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.