Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 225 gram mix voor witbrood
- peper en zout
- olijfolie
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1/2 bosje dille
- 20 gram crème fraîche
- 100 gram zachte geitenkaas
- 150 gram gerookte zalm in plakjes
Voorbereiding:
Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Pel de ui, halveer deze en snijd vervolgens in partjes. Was de dille, schud hem droog en snijd hem fijn. Houd ongeveer 1/3 apart.
Doe de mix voor het brooddeeg in een om en voeg 125 ml. water toe en een scheutje olijfolie. Doe er 50 gram boter bij en mix vervolgens tot een bal ontstaat.
Laat afgedekt onder een vochtige doek op een warme plek ca. 30 minuten rijzen.
Roer de gesneden dille en de crème fraîche door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225° C, hetelucht: 200° C, gas: stand 5). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg nogmaals en maak er een bal van en rol vervolgens uit tot een pizza met doorsnee van ongeveer 35 cm.
Bestrijk de pizza met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de ui er overheen.
Verbrokkel de geitenkaas over de pizza en verdeel vervolgens de paprika er overheen.
Bak de pizza in ongeveer 15 minuten op het op een na laagste rooster. Snijd de zalm in reepjes en verdeel deze over de pizza. Laat nu nog 5 minuten door bakken. Bestrooi met de overige dille en dien op.
Bron: foodies, mei 2014
Die ga ik maken