Zalmpizza met dilleroom

IMG_4942

IMG_4961

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 225 gram mix voor witbrood
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1/2 bosje dille
  • 20 gram crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 150  gram gerookte zalm in plakjes

Voorbereiding:

Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Pel de ui, halveer deze en snijd vervolgens in partjes. Was de dille, schud hem droog en snijd hem fijn. Houd ongeveer 1/3 apart.

IMG_4947IMG_4948IMG_4949

Doe de mix voor het brooddeeg in een om en voeg 125 ml. water toe en een scheutje olijfolie. Doe er 50 gram boter bij en mix vervolgens tot een bal ontstaat.

IMG_4943IMG_4944

IMG_4945IMG_4946

Laat afgedekt onder een vochtige doek op een warme plek ca. 30 minuten rijzen.

Roer de gesneden dille en de crème fraîche door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

IMG_4951IMG_4953

Bereiding:

Verwarm de oven voor (elektrisch: 225° C, hetelucht: 200° C, gas: stand 5). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg nogmaals  en maak er een bal van en rol vervolgens uit tot een pizza met doorsnee van ongeveer 35 cm.

IMG_4954IMG_4955

Bestrijk de pizza met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de ui er overheen.

IMG_4956IMG_4957

Verbrokkel de geitenkaas over de pizza en verdeel vervolgens de paprika er overheen.

IMG_4958

Bak de pizza in ongeveer  15 minuten op het op een na laagste rooster. Snijd de zalm in reepjes en verdeel deze over de pizza. Laat nu nog 5 minuten door bakken. Bestrooi met de overige dille en dien op.

IMG_4961IMG_4962

IMG_4965

Bron: foodies, mei 2014

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zalmpizza met dilleroom

  1. Mark zegt:

    Die ga ik maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s