Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 2 eieren
- stuk Parmezaan
- 125 gram Mozzarella
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- basilicim
- 250 ml zonnebloemolie
- 3 el olijfolie
- 2 el bloem
- peper en zout
Voorbereiding:
Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat ze nu ca. 1 uur rusten, zodat ze hun vocht verliezen. Snijd de tomaten kruislings in en blancheer ze kort in kokend water en koel ze vervolgens in koud water af. Pel het vel van de tomaten en snijd in blokjes.
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en snijd ze in plakken. Snijd de mozzarella on plakken.
Bereiding:
Verhit 3 el olijfolie en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de tomaat, basilicum en wat zout toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven op een laag vuur.
Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en haal ze door de bloem.
Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot 160° C en frituur de plakken aubergine goudbruin.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200° C, hetelucht: 175° C, gas: stand 3).
Vet de ovenschaal in en stapel afwisselend laagjes aubergine, geraspte parmezaan, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar.
Eindig met mozzarella en parmezaan.
Bak de parmigiana ongeveer 30 minuten in de oven.
Lekker met een glas rode wijn. Buon appetito!
Bron: foodies, mei 2014