Ingrediënten voor 2 personen:
- 150-200 gram ossenhaas
- 2 teentjes knoflook
- sesamzaad
- 135-150 gram Udonnoedels
- 250 gram groene asperges
- bosje radijs
- limoen- of citroensap
- sesamolie
- 30-40 ml sojasaus
- scheutje rijstazijn
- verse gember
- arachideolie
Voorbereiding:
Bestrijk de ossenhaas met olie en naar smaak, peper en zout.
Verhit een koekenpan en bak de ossenhaas, zonder boter of olie te gebruiken in ongeveer 5 minuten, waarbij je na 2-3 minuten het vlees omdraait. Neem het uit de pan en laat 15-20 minuten afkoelen.
Schil de gember en snijd deze fijn. Meng de sojasaus, de rijstazijn, een scheutje sesamolie en een wat limoen- of citroensap in een kommetje. Schenk deze marinade vervolgens in een plastic zakje en doe de afgekoelde ossenhaas er bij. Sluit het zakje af, zodat het vlees volledig in de marinade ligt en laat het ongeveer 1 uur liggen.
Bereiding:
Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder ongeveer 1 cm. van de onderkant van de asperges en snijd de asperges vervolgens in schuine stukken van ongeveer 2 cm.
Koek de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het vlees uit de verpakking en schenk de marinade terug in een kommetje. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes. Snijd vervolgens de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok wat olie en fruit de knoflook kort. Voeg de asperges en het sesamzaad toe en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de noedels toe en verwarm onder omscheppen 2-3 minuten. Voeg vervolgens de radijs toe.
Verdeel over 2 borden of schaaltjes en leg er de plakjes ossenhaas op. Besprenkel tot slot met wat marinade.
[Bron: Allerhande, juni 2017 en naar eigen smaak aangepast]