Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

IMG_0720

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el. Thaise rode currypasta
  • 300 gr. zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 300 gr. bloemkool in roosjes
  • 400 gr. pompoen, geschild en in blokjes
  • 200 ml visbouillon van tablet
  • 250 gr. garnalen

IMG_0728

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

  • 200 ml. Griekse yoghurt
  • 100 gr. komkommer, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper
  • ½ bosje koriander, grof gehakt

Bereiding:

Verhit 1 el. olie en fruit hierin de ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg de zoete aardappel en de knoflook toe en fruit al  roerend.

IMG_0721IMG_0723

Voeg vervolgens de currypasta en de bloemkool toe en roer goed door elkaar.

IMG_0724IMG_0725

Voeg vervolgens de bouillon en de pompoen toe, roer door elkaar  en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat met deksel er op 10-15 minuten stoven. Schep vervolgens de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen, met de deksel er af.

IMG_0727IMG_0733

Bereiding saus:

Meng de Griekse yoghurt, de komkommer, de knoflook en de rode peper en voeg een snufje zout toe. Bestrooi tot slot met de koriander.

IMG_0729IMG_0731

IMG_0732IMG_0734

Serveer de curry en bestrooi met koriander. Serveer met warm naanbrood en de yoghurtsaus.

IMG_0735IMG_0736

IMG_0740

[Bron: boodschappen November 2016]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s