Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el. Thaise rode currypasta
- 300 gr. zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 300 gr. bloemkool in roosjes
- 400 gr. pompoen, geschild en in blokjes
- 200 ml visbouillon van tablet
- 250 gr. garnalen
Ingrediënten voor de yoghurtsaus:
- 200 ml. Griekse yoghurt
- 100 gr. komkommer, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ rode peper
- ½ bosje koriander, grof gehakt
Bereiding:
Verhit 1 el. olie en fruit hierin de ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg de zoete aardappel en de knoflook toe en fruit al roerend.
Voeg vervolgens de currypasta en de bloemkool toe en roer goed door elkaar.
Voeg vervolgens de bouillon en de pompoen toe, roer door elkaar en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat met deksel er op 10-15 minuten stoven. Schep vervolgens de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen, met de deksel er af.
Bereiding saus:
Meng de Griekse yoghurt, de komkommer, de knoflook en de rode peper en voeg een snufje zout toe. Bestrooi tot slot met de koriander.
Serveer de curry en bestrooi met koriander. Serveer met warm naanbrood en de yoghurtsaus.
[Bron: boodschappen November 2016]