Pollo alla cacciatore

IMG_2823  
IMG_2812  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr. ontvelde en ontbeende kippendijen
  • 100 gr. spekblokjes
  • blikje (200 gr.) tomatenblokjes
  • laurierblaadje,
  • 1/2 el fijn gehakte rozemarijnnaalden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 el olijfolie
  • zout en vers gemalen (zwarte) peper
  • flinke scheut witte wijn

Voorbereiding:

Snijd de ui in dunne ringen en hak de rozemarijnnaalden fijn.

IMG_2815  

Bereiding:

Verhit de olie in een pan met stevige bodem en bak de spekblokjes en de uien 3 minuten op half hoog vuur. Roer af en toe even om.

IMG_2814 IMG_2816

Doe de stukken kip in de pan, voeg peper en zout toe en bak 2 minuten, samen met de rozemarijn.

IMG_2817 IMG_2819

Giet de wijn over de kip en laat hem aan de kook komen. Voeg vervolgens de tomaatblokjes en de laurier toe.

IMG_2820 IMG_2822

Zet een deksel op de pan en laat de kip 15 minuten zachtjes stoven; roer zo nu en dan om. Haal de deksel vervolgens van de pan en laat de kip nog 5 minuten stoven.

Laat het gerecht van het vuur af, nog 3 minuten staan voordat je het opdient.

IMG_2823  

Lekker met een glas koude Italiaanse witte wijn.

Bron: Gino d’Acampo – Het dolce vita dieet

Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.