Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gr. ontvelde en ontbeende kippendijen
- 100 gr. spekblokjes
- blikje (200 gr.) tomatenblokjes
- laurierblaadje,
- 1/2 el fijn gehakte rozemarijnnaalden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 el olijfolie
- zout en vers gemalen (zwarte) peper
- flinke scheut witte wijn
Voorbereiding:
Snijd de ui in dunne ringen en hak de rozemarijnnaalden fijn.
Bereiding:
Verhit de olie in een pan met stevige bodem en bak de spekblokjes en de uien 3 minuten op half hoog vuur. Roer af en toe even om.
Doe de stukken kip in de pan, voeg peper en zout toe en bak 2 minuten, samen met de rozemarijn.
Giet de wijn over de kip en laat hem aan de kook komen. Voeg vervolgens de tomaatblokjes en de laurier toe.
Zet een deksel op de pan en laat de kip 15 minuten zachtjes stoven; roer zo nu en dan om. Haal de deksel vervolgens van de pan en laat de kip nog 5 minuten stoven.
Laat het gerecht van het vuur af, nog 3 minuten staan voordat je het opdient.
Lekker met een glas koude Italiaanse witte wijn.
Bron: Gino d’Acampo – Het dolce vita dieet