![]() |
![]() |
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gr. ontvelde en ontbeende kippendijen
- 100 gr. spekblokjes
- blikje (200 gr.) tomatenblokjes
- laurierblaadje,
- 1/2 el fijn gehakte rozemarijnnaalden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 el olijfolie
- zout en vers gemalen (zwarte) peper
- flinke scheut witte wijn
Voorbereiding:
Snijd de ui in dunne ringen en hak de rozemarijnnaalden fijn.
![]() |
Bereiding:
Verhit de olie in een pan met stevige bodem en bak de spekblokjes en de uien 3 minuten op half hoog vuur. Roer af en toe even om.
![]() |
![]() |
Doe de stukken kip in de pan, voeg peper en zout toe en bak 2 minuten, samen met de rozemarijn.
![]() |
![]() |
Giet de wijn over de kip en laat hem aan de kook komen. Voeg vervolgens de tomaatblokjes en de laurier toe.
![]() |
![]() |
Zet een deksel op de pan en laat de kip 15 minuten zachtjes stoven; roer zo nu en dan om. Haal de deksel vervolgens van de pan en laat de kip nog 5 minuten stoven.
Laat het gerecht van het vuur af, nog 3 minuten staan voordat je het opdient.
![]() |
Lekker met een glas koude Italiaanse witte wijn.
Bron: Gino d’Acampo – Het dolce vita dieet