Ingrediënten (2 personen):
- 150 gram blauwaderkaas
- half bakje champignons
- 150 gram bacon in reepjes
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- rucola
- kookroom
- olijfolie
Voorbereiding:
Snipper het sjalotje en snijd vervolgens de knoflook en de rode peper. Snijd vervolgens de champignons grof.
Bereiding:
Verhit de olie en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig is, kan de bacon er aan worden toegevoegd. Laat deze goed knapperig worden.
Voeg vervolgens de champignons toe en daarna de rode peper.
Roer goed om en voeg vervolgens de blauwaderkaas toe en laat deze smelten.
Als de kaas helemaal opgelost is, kan een scheut kookroom worden toegevoegd; de saus moet namelijk wel vloeibaar blijven. Blijf goed doorroeren.
Kook de pasta (ongeveer 75 gram per persoon) volgens de verpakking “al dente”; giet af en voeg een beetje olijfolie toe. Schep de pasta nu door de saus heen en vervolgens de rucola.
Als de rucola begint in te koken, is het gerecht klaar en kun je het opdienen.