Pasta met blauwaderkaas en bacon

IMG_1263  
IMG_1249  

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gram blauwaderkaas
  • half bakje champignons
  • 150 gram bacon in reepjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • rucola
  • kookroom
  • olijfolie

Voorbereiding:

Snipper het sjalotje en snijd vervolgens de knoflook en de rode peper. Snijd vervolgens de champignons grof.

IMG_1250 IMG_1254

Bereiding:

Verhit de olie en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig is, kan de bacon er aan worden toegevoegd. Laat deze goed knapperig worden.

IMG_1251 IMG_1252

Voeg vervolgens de champignons toe en daarna de rode peper.

IMG_1255 IMG_1256

Roer goed om en voeg vervolgens de blauwaderkaas toe en laat deze smelten.

IMG_1257  

Als de kaas helemaal opgelost is, kan een scheut kookroom worden toegevoegd; de saus moet namelijk wel vloeibaar blijven. Blijf goed doorroeren.

IMG_1258 IMG_1259

Kook de pasta (ongeveer 75 gram per persoon) volgens de verpakking “al dente”; giet af en voeg een beetje olijfolie toe. Schep de pasta nu door de saus heen en vervolgens de rucola.

IMG_1260 IMG_1261

Als de rucola begint in te koken, is het gerecht klaar en kun je het opdienen.

IMG_1262 IMG_1264
   
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.