Pasta Mediterrane met kip

IMG_4175_thumb  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • blikje ratatouille, bijvoorbeeld van Bonduelle
  • 3 verse, zachte tomaten of een restje tomatensaus
  • 250 gram kipfilet
  • rood gedroogd pepertje
  • olijfolie
  • teentje(s) knoflook
  • peper
  • zout

Bereiding:

Snij de tomaten in stukjes, verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe.

IMG_4176_thumb IMG_4178_thumb

Voeg na ongeveer 5 minuten de ratatouille, een fijn gemaakt rood pepertje en een takje rozemarijn toe en laat het geheel op een laag pitje smoren (TIP: je kunt ook zelf vers de ratatouille maken in de oven).

IMG_4180_thumb  

Snij de kipfilet in dunne plakjes (TIP: als de filet nog enigszins bevroren is, kun je makkelijke snijden; trek eventueel een latex handschoen aan, als de kip te koud is om vast te houden).

IMG_4179_thumb IMG_4177_thumb

Snij de knoflook in dunne plakjes, verhit een scheutje olijfolie, voeg de plakjes kip toe en laat dit zachtjes gaar worden.

IMG_4183_thumb IMG_4184_thumb

Voeg eventueel peper, zout en Pepperonicini naar eigen smaak toe

Kook ondertussen de pasta; wij gebruiken tagliatelle of spaghetti, maar je kunt natuurlijk elk soort pasta gebruiken.

Serveertips:

Dien alles apart op; bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.

IMG_4188_thumb[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s