![]() |
Ingrediënten voor 2 personen:
- blikje ratatouille, bijvoorbeeld van Bonduelle
- 3 verse, zachte tomaten of een restje tomatensaus
- 250 gram kipfilet
- rood gedroogd pepertje
- olijfolie
- teentje(s) knoflook
- peper
- zout
Bereiding:
Snij de tomaten in stukjes, verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe.
![]() |
![]() |
Voeg na ongeveer 5 minuten de ratatouille, een fijn gemaakt rood pepertje en een takje rozemarijn toe en laat het geheel op een laag pitje smoren (TIP: je kunt ook zelf vers de ratatouille maken in de oven).
![]() |
Snij de kipfilet in dunne plakjes (TIP: als de filet nog enigszins bevroren is, kun je makkelijke snijden; trek eventueel een latex handschoen aan, als de kip te koud is om vast te houden).
![]() |
![]() |
Snij de knoflook in dunne plakjes, verhit een scheutje olijfolie, voeg de plakjes kip toe en laat dit zachtjes gaar worden.
![]() |
![]() |
Voeg eventueel peper, zout en Pepperonicini naar eigen smaak toe
Kook ondertussen de pasta; wij gebruiken tagliatelle of spaghetti, maar je kunt natuurlijk elk soort pasta gebruiken.
Serveertips:
Dien alles apart op; bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.