Tiramisu

IMG_0759  
IMG_0734  

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 3 eier dooiers
  • 3 el. witte basterdsuiker
  • 3 borrelglaasjes Amaretto
  • 1/8 slagroom
  • 3 eiwitten
  • 250 gram Mascarpone
  • 1 kopje sterke koffie
  • 25-30 lange vingers
  • cacaopoeder

Voorbereiding:

Scheid de eierdooiers van het eiwit.

IMG_0737  

Bereiding:

Klop de eierdooiers en de basterdsuiker.

IMG_0738  

Voeg nu een 1 borrelglaasje Amaretto toe en blijf kloppen tot een gebonden saus ontstaat.

IMG_0741  

Klop de slagroom stijf en vervolgens de eiwitten.

IMG_0739 IMG_0740

Schep nu de slagroom en de eiwitten door het Ammaretto-mengsel en spatel door elkaar.

IMG_0742  

In een kom de mascarpone en de koffie door elkaar roeren tot een gladde massa ontstaat.

IMG_0744 IMG_0745

Schep nu door het Ammaretto-mengsel en spatel door elkaar.

IMG_0746 IMG_0747

Verdeel nu ongeveer 10 lange vingers over de bodem van een glazen schaal en giet hier een borrelglas Amaretto over heen.

IMG_0749  

Bedek nu met een deel van het Amaretto-mengsel en strijk met de bolle kant van een lepel glad.

IMG_0750 IMG_0752

Breng nu een volgende laag lange vingers aan, besprenkel met een borrel glas Amaretto en bedenk met deel van het Amaretto-mengsel.

IMG_0754 IMG_0756

Laat nu minstens 4 uur in de koelkast intrekken.

Afwerken:

Cacaopoeder in een theezeefje doen en hiermee de tiramisu bestrooien.

IMG_0758  
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s