![]() |
![]() |
Ingrediënten (2 personen):
- 300 gram verse worst
- 3 el olijfolie
- 1-2 aubergines
- 1-2 takjes rozemarijn
- 2 tl komijnzaad (djinten)
- 2 tl paprikapoeder
- 1-2 rode pepers
- 3 borrelglazen rode wijn
- 1 fles tomatensaus
- 2 blikken cannellinibonen
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de worst in grove stukken en knijp de zijkanten enigszins dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom in 5 minuten.
![]() |
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van ongeveer 2 cm.
![]() |
![]() |
Ris de naalden van de rozemarijn en snijd deze fijn. Voeg aan de wordt wat olie toe en voeg vervolgens de aubergine, de rozemarijn, de komijn en paprikapoeder toe en bak ongeveer 5 minuten op een hoog vuur. Voeg naar wens de rode pepers toe en schep regelmatig om.
![]() |
Voeg nu de wijn en de tomatensaus toe en schep het mengsel goed om.
![]() |
Schep het mengsel vervolgens in een ovenvast schaal en dek af met aluminiumfolie.
![]() |
![]() |
Bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
![]() |
Bron: Allerhande