Gewokte rode kool met appel

IMG_0003  

Ingrediënten:

  • 1 handje rozijnen
  • kleine rode kool of 500 gram voorgesneden kool
  • zonnebloemolie
  • 100 gram mager gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • balsamico-azijn
  • donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zoetzure appel
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding:

Zet de rozijnen onder warm water en laat ze zo weken.

Snijd de rode kool in reepjes, was deze en laat ze uitlekken

Verhit in de wok een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de spekblokjes 5 minuten op een half hoog vuur.

Snipper de ui en voeg deze na 5 minuten toe en bak vervolgens op een hoog vuur, tot de ui gaat kleuren.

Voeg nu de rode kool toe, schep om en roerbak deze voor 5 minuten op een hoog vuur en blus vervolgens af met een scheut balsamico-azijn en wat water en zet het vuur lager.

IMG_0002  

Voeg nu 1 el basterdsuiker toe en schep goed om.

Dek de wok af met een deksel en laat de kool in ongeveer 15 minuten zachtjes beetgaar stoven.

Snijd de geschilde appel in blokjes  en giet de rozijnen af en meng deze, vlak voor het opdienen, door de kool en breng eventueel met vers gemalen peper en zout op smaak.

Lekker met stooflapje en rösti-rondjes

IMG_0004  
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gewokte rode kool met appel

  1. Reny zegt:

    Ziet er heerlijk uit.
    Ik heb er nooit aan gedacht om rode kool te wokken, klinkt goed !

  2. DVDGuy zegt:

    Voordat we dit recept gebruikten, at ik geen rode kool en nu is het een van mijn favorieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s