Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 sneetjes wit (casino)brood
- boter of margarine
- 2 grote appels
- 1 citroen
- 30 gr. basterdsuiker
- 2 el suiker
- 1/8 l slagroom
- kaneel
- nootmuskaat
- maïzena
Voorbereiden:
Verwijder de korstjes van het brood en verkruimel boven een kom.
Laat in een steelpan boter smelten en giet dit vervolgens over het brood..
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Rasp de schil van de citroen en doe in een schaal. Voeg vervolgens basterdsuiker, kaneel en een snufje nootmuskaat toe.
Pers de citroen uit. Vet een ovenschotel of bakblik dik in en leg er achtereenvolgens een laagje brood, appel en het suikermengsel in en herhaal dat een keer.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C. Vermeng in een kopje 2 el citroensap met wat water en giet dit over de appelschotel en verdeel restant brood er over.
Dek met aluminiumfolie af en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder nu de folie en laat in ongeveer 30 minuten bruin bakken.
Klop in een kom de slagroom met wat suiker stijf. Roer maïzena met citroensap tot een glad papje.
Breng in een steelpan water aan de kook en voeg hier wat suiker aan toe en laat dit al roerend, oplossen. Voeg nu al roerend het maïzenapapje toe tot een licht gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met snufje zout en nootmuskaat. Klop er vervolgens, van het vuur, 1 el boter door.
Serveer de saus en de slagroom apart van de Apple Brown.