Pittige mosselen op zijn Italiaans

IMG_5254

IMG_5282

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 kilo mosselen
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 10 zwarte olijven
  • 4 gedroogde rode pepertjes
  • 1 glas droge witte wijn

Voor de mosterdsaus:

  • 4 el mayonaise
  • 1 el groffe mosterd
  • 4-5 el kookvocht van de mosselen

Voor de knoflooksaus:

  • 4 el mayonaise
  • 2-3 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 4-5 el kookvocht van de mosselen

Voorbereiding:

Halveer de ui en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Doe het zelfde met de tomaten. Snijd de gedroogde tomaten in dunnen reepjes en snijd de olijven in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.

Doe de uien en de knoflook in de olie en zet de pan aan (zo verbranden uien en knoflook niet).

IMG_5257        IMG_5258

Voeg vervolgens de gedroogde tomaten, de tomaten en de olijven toe en schep regelmatig om.

IMG_5264IMG_5265

Verkruimel de gedroogde rode pepertjes en voeg de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door elkaar, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.

IMG_5267IMG_5268

Was de mosselen en gooi mosselen die (nagenoeg|) dicht zijn en ook nadat je er op hebt getikt, niet open gaan, weg.

IMG_5273IMG_5274

IMG_5271IMG_5272

Neem een grote pan en doe daar het prutje in dat je zojuist hebt gebakken. Voeg vervolgens een glas droge witte wijn toe (een flinke scheut mag natuurlijk ook Knipogende emoticon).

IMG_5269IMG_5270

Doe water in de pan, totdat de mosselen voor de helft onder staan, doe de deksel er op en laat de kook erover, schep ze goed om en lat nogmaals de kook er over komen.

IMG_5275

Bereiding van de sausjes:

Mosterdsaus:

Meng 4 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel groffe mosterd en roer goed door elkaar heen, zodat een gladde saus ontstaat.

IMG_5260IMG_5261

Voeg vervolgens 4-5 eetlepels van het kookvocht toe en roer goed om, zodat wederom een gladde saus ontstaat.

IMG_5276IMG_5277

Knoflooksaus:

Meng 4 eetlepels mayonaise met 2-3 tenen uitgeknepen knoflook en voeg naar smaak peper en zout toe.

IMG_5262IMG_5263

Voeg vervolgens 4-5 eetlepels van het kookvocht toe en roer goed om, zodat wederom een gladde saus ontstaat.

IMG_5276IMG_5278

Serveer de mosselen met frites of brood.

IMG_5281IMG_5279

Lekker met een glas droge witte wijn.

IMG_5280

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s