Benodigdheden voor 2 personen:
- 2 speklapjes of schouderkarbonade
- 1 kleine prei
- 1 kleine rode paprika
- 1 klein blikje minimaïs
- 3 el (olijf)olie
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 dl tomatenketchup
- 3 el ketjap manis
- 1/2 el sambal badjak
Voorbereiding:
Snijd de speklapjes of schouderkarbonades in smalle reepjes van ongeveer 1 cm snijd de prei in zeer smalle ringen.
![]() |
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes en laat de minimaïs uitlekken
![]() |
Bereiding:
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur
![]() |
![]() |
Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna 3/4 van de prei nog 1 minuut mee.
![]() |
![]() |
Roer de bruine basterdsuiker er door en voeg de minimaïs, de tomatenketchup, de ketjap en naar smaak sambal toe en verwarm alles nog 2 minuten
![]() |
Strooi nu de rest van de prei er over
![]() |
Jeetje da’s een eitje… zo voor ergens bij de rijst enzo.