Roergebakken Babi Pangang met paprika en minimaïs

IMG_7626

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 speklapjes of schouderkarbonade
  • 1 kleine prei
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 klein blikje minimaïs
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 dl tomatenketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 1/2 el sambal badjak

Voorbereiding:

Snijd de speklapjes of schouderkarbonades in smalle reepjes van ongeveer 1 cm snijd de prei in zeer smalle ringen.

IMG_7627  

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes en laat de minimaïs uitlekken

IMG_7630  

Bereiding:

Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur

IMG_7628 IMG_7631

Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna 3/4 van de prei nog 1 minuut mee.

IMG_7632 IMG_7633

Roer de bruine basterdsuiker er door en voeg de minimaïs, de tomatenketchup, de ketjap en naar smaak sambal toe en verwarm alles nog 2 minuten

IMG_7634  

Strooi nu de rest van de prei er over

IMG_7635  

IMG_7636

Advertenties

Een reactie op Roergebakken Babi Pangang met paprika en minimaïs

  1. canteclaer zegt:

    Jeetje da’s een eitje… zo voor ergens bij de rijst enzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s