Gevulde speculaas

IMG_7239

IMG_7271

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans speculaas
  • 150 gram boter of margarine
  • 1 pak amandelspijs
  • 1 ei
  • 4 eetlepels water
  • 55 gram amandelen

Bereidingswijze:

Doe de boter, de mix en 2 eetlepels water in een beslagkom en kneed het geheel met mixer met deeghaak tot een samenhangend deeg en plaats het even in de koelkast.

IMG_7243      IMG_7241

IMG_7244IMG_7245

Meng nu de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water.

IMG_7247IMG_7248

Bedek met een deel van het deeg de bodem. Verdeel vervolgens de amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg.

IMG_7253IMG_7254

Rol de rest van het deel uit en leg dit vervolgens over de amandelspijs. Je kunt ook hier met de bolle kant van een natte lepel, het deeg goed verdelen.

IMG_7255IMG_7256

Bestrijk het deeg nu met de rest van het los geklopte ei en strooi de amandelen er over en bestrijk met losgeklopt ei.

IMG_7258IMG_7261

Verwarm de oven voor (elektrisch: 170° C, hetelucht: 150° C, gas: stand 3)

Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.

IMG_7270IMG_7271

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s