Ingrediënten:
- 1 pak Koopmans speculaas
- 150 gram boter of margarine
- 1 pak amandelspijs
- 1 ei
- 4 eetlepels water
- 55 gram amandelen
Bereidingswijze:
Doe de boter, de mix en 2 eetlepels water in een beslagkom en kneed het geheel met mixer met deeghaak tot een samenhangend deeg en plaats het even in de koelkast.
Meng nu de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water.
Bedek met een deel van het deeg de bodem. Verdeel vervolgens de amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg.
Rol de rest van het deel uit en leg dit vervolgens over de amandelspijs. Je kunt ook hier met de bolle kant van een natte lepel, het deeg goed verdelen.
Bestrijk het deeg nu met de rest van het los geklopte ei en strooi de amandelen er over en bestrijk met losgeklopt ei.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170° C, hetelucht: 150° C, gas: stand 3)
Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.