Cannelloni met runderragû & mozzarella

IMG_8083

IMG_8132

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • olijfolie
  • 1-2 kleine uien, fijn gesnipperd
  • 1-2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 wortel, fijn gesneden
  • 4-6 tenen knoflook, 2 gehakt, de rest heel
  • 300 gram rundergehakt
  • 35 gram pancetta, fijn gesneden
  • 75 ml rode wijn
  • 175 ml runderbouillon
  • 600 gram tomaten uit blik
  • 1 tl gedroogde oregano
  • snufje suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml kookroom
  • 150 ml melk
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 6 verse lasagnevellen
  • 50 gram mozzarella
  • 1-2 takjes bladpeterselie

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn.

IMG_8086IMG_8087

Snijd vervolgens de wortel fijn en snipper de knoflook fijn.

IMG_8088IMG_8091

Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel, zacht in wat olie.

IMG_8094IMG_8095

Voeg de gesnipperde knoflook toe, bak die 2 minuten mee.

IMG_8096IMG_8097

Bewaar de helft van dit mengsel in een kom en schuif de andere helft naar één kant van de pan.

IMG_8100IMG_8101

Bak ernaast de pancetta en het gehakt in 5 minuten bruin en rul.

IMG_8102IMG_8104

Voeg de tomaat uit blik toe en vervolgens een flinke scheur rode wijn.

IMG_8107IMG_8108

Voeg nu naar smaak peper en zout toe en breng aan de kook, dek het af en laat het 45 minuten inkoken.

IMG_8109IMG_8111

Bak in een tweede pan het bewaarde groentemengsel met wat olie. Als het sist voeg je de rest van de tomaat, de tomatenpuree, de oregano en de suiker toe.

IMG_8114IMG_8115

IMG_8116IMG_8117

Laat het mengsel in 15 minuten inkoken en schep het vervolgens in een rechthoekige ovenschaal.

IMG_8119IMG_8120

Maak de pan met stuk keukenrol schoon en schenk er vervolgens de room en de melk in. Voeg de tenen knoflook toe en laat zachtjes koken tot het voor de helft is ingekookt; blijf ondertussen roeren.

IMG_8121IMG_8122

Als de tenen knoflook heel zacht zijn geworden, kun je ze met een vork fijn prakken. Voeg nu de Parmezaanse kaas en de nootmuskaat toe.

IMG_8123IMG_8126

Verwarm de oven voor op 180° C. Leg een lasagnevel op een snijplank en schep de ragû langs de lange rand van het lasagnevel. Rol het lasagnevel op en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal en herhaal dit voor de rest van de lasagnevellen.

IMG_8127IMG_8130

Schep nu de knoflookroom er over, verkruimel de mozzarella en strooi dit met wat geraspte Parmezaan over de Cannelloni.

IMG_8131

Bak de Cannelloni in 35 minuten goudbruin.

IMG_8132

Garneer eventueel met peterselie en serveer.

IMG_8135

Bron: Jamie magazine nummer 27, november 2014 en naar eigen idee aangepast

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s