Laksa met kip

IMG_1818

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Zonnebloemolie
  • ½ (rode) uit, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 3 el gele currypasta
  • 150 gr kipfilet, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ l kippenbouillon van blokje
  • klein blikje doperwten
  • 125-150 gr eiermie
  • 75-100 gr taugé
  • koriander
  • 1 lente-/bosuitje, in ringen
  • limoensap

Bereiding:

Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui, de geraspte gember, de knoflook en de currypasta gedurende 1 minuut. Voeg de blokjes kip toe en bak rondom goudbruin.

IMG_1819

Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.

IMG_1820

Voeg vervolgens de doperwten toe en kook de mie op een hoog vuur ongeveer 6 minuten.

IMG_1824

Verdeel de soep  over 2 kommen, schep de taugé er op en garneer met koriander en bosui. Voeg nog wat limoensap toe.

IMG_1827

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch, Soep en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.