Ingrediënten voor 2 personen:
- Zonnebloemolie
- ½ (rode) uit, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1 cm verse gember, geschild en geraspt
- 3 el gele currypasta
- 150 gr kipfilet, in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- ½ l kippenbouillon van blokje
- klein blikje doperwten
- 125-150 gr eiermie
- 75-100 gr taugé
- koriander
- 1 lente-/bosuitje, in ringen
- limoensap
Bereiding:
Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui, de geraspte gember, de knoflook en de currypasta gedurende 1 minuut. Voeg de blokjes kip toe en bak rondom goudbruin.
Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de doperwten toe en kook de mie op een hoog vuur ongeveer 6 minuten.
Verdeel de soep over 2 kommen, schep de taugé er op en garneer met koriander en bosui. Voeg nog wat limoensap toe.