Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram chorizo, in blokjes gesneden
- 200 gram kikkererwten
- 100 gram maïs
- ½ rode paprika en ½ gele paprika, in blokjes gesneden
- ½ bakje champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- ½ rode peper, fijngesneden
- handje zwarte olijven in plakjes
- 1 blikken tomatenblokjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel fijngemalen djinten (gemalen komijn)
- olijfolie
Bereiding:
Snij de ui, de rode peper en de knoflook. Verwarm de olie in een diepe pan en voeg de knoflook, peper en de ui toe en verwarm dit enkele minuten.
Snij de chorizo en de paprika in kleine blokjes.
Doe de chorizo in de pan en bak dit geheel op hoog vuur een paar minuten, zodat de chorizo lekker uitgebakken wordt, waardoor het zijn smaak gaat afgeven.
Voeg nu de paprika toe en bak nog even op hoog vuur.
Snij de champignons, bak deze mee en zet het vuur dan lager. Laat op laag vuur nog enkele minuten staan.
Snij de olijven in plakjes en voeg deze toe.
Voeg nu de tomatenblokjes, kikkererwten, mais, de kaneel en de djinten toe.
Roer alles goed elkaar en zet dan de deksel op de pan, waarna je het geheel ongeveer 15 minuten laat pruttelen.
Lekker met bijvoorbeeld brood of sla.
[Bron: Chicks love food, naar eigen idee aangepast]
Lekker!
Verzonden vanaf Samsung-tablet