Varkensvlees met kerrie en appel

IMG_1082
IMG_1068

Ingrediënten (2 personen):

  • 250-300 gram varkensvlees in dobbelsteentjes
  • 1 el. bloem
  • Djahé
  • peper
  • zout
  • kerriepoeder
  • Ketjap Manis
  • 2 appels

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi vervolgens met peper en zout en tot slot de Djahé.

IMG_1069

Bak het vlees in boter bruin.

IMG_1070

Voeg nu rijkelijk kerrie toe en vervolgens een flinke scheut ketjap.

IMG_1071 IMG_1072

Maak nu van een eetlepel bloem en een scheut water een glad papje.

IMG_1074 IMG_1075

Voeg dit papje nu toe aan het vlees.

IMG_1076

Laat op een laag vuur sudderen tot  het gaar is.

IMG_1077 IMG_1078

Schil nu 2 appels en snijd deze in dobbelsteentjes, voeg toe aan het vlees, roer goed om en laat verder sudderen.

IMG_1079 IMG_1080
IMG_1081

Lekker met rijst en sperziebonen of haricots vert.

Variatie: neem kip in plaats van varkensvlees

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s