Kruidkoek

IMG_4085

Ingrediënten:

  • 150 gram rozijnen
  • 300 gram volkoren meel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 sinasappel
  • 1 ei
  • 1 el stroop
  • 2 dl melk
  • ½ el bloem
  • snufje zout
  1. Verwarm de over voor op 175 º C. Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in een kommetjes heet water.
  2. Doe het meel, bakpoeder, suiker, koekkruiden, nootmuskaat, kaneel en snufje zout in een kom.
  3. Was de sinasappel en rasp de schil boven de kom met het mengsel. Breek het ei en voeg met de stroop toe aan het mengsel.
  4. Voeg al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.
  5. Meng de uitgelekte rozijnen met de bloem en roer dit door het beslag.
  6. Vet een cakevorm in en schenk het beslag in de vorm, maar zorg er voor dat je de vorm voor niet meer dan ¾ vult.
  7. Bak iets onder het midden van de oven in 1-1½ uur bruin. Prik met een breinaald om te zien of de koek droog is. Laat eventueel de laatste 15 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven staan.
  8. Laat de koek ietsjes afkoelen, neem uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
IMG_4083
Advertenties
Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s