Limoncello Semifreddo

IMG_7696

IMG_7773

Ingrediënten:

Voor de Semifreddo:

  • 1 citroen
  • 2 el kristal suiker
  • 300 gram lemoncurd
  • 250 gram harde Monchou
  • 250 gram mascarpone
  • 24-30 lange vingers
  • 100 ml limoncell0

Voor de citroensiroop:

  • 1 citroen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml water

Bereiding:

Semifreddo:

Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit.

IMG_7697IMG_7699

Meng de citroenraps, het citroensap en de limoncello.

IMG_7700IMG_7701

Klop de lemoncurd en de Monchou goed door elkaar en meng er vervolgens de mascarpone door heen.

IMG_7703IMG_7704

IMG_7707

Bekleed een cakevorm ruim met plasticfolie.

IMG_7708

Doop zo veel lange vingers als nodig zijn om de bodem van de cakevorm te bedekken, in het citroenmengsel.

IMG_7709IMG_7710

Verdeel vervolgens, met de bolle kant van een lepel, de helft van het Mochou/mascarpone mengsel erover. Herhaal voorgaande 2 stappen en eindig met een laag lange vingers.

IMG_7716

Dek vervolgens de cakevorm af met het overhangende plastic folie en zet de Semifreddo minimaal 6 uur in de vriezer.

IMG_7717IMG_7718

Citroensiroop:

Rasp van de schil van de citroen hele dunne sliertjes.

IMG_7719IMG_7721

Verwarm in een pannetje op een laag pitje de suiker met 100 ml water en voeg er de citroenschil aan toe. Blijf goed roeren tot de suiker volledig is opgelost en laat dan nog 5-6 minuten licht inkoken.

IMG_7722IMG_7723

Schenk de siroop in een kom en laat afkoelen.

IMG_7726

Neem de Semifreddo 30-45 minuten voordat je hem wil serveren, uit de vriezer, zodat hij wat zachter kan worden.

Stort de Semifreddo op een schaal en snijd er dikke plakken van, doe er wat van de siroop over en serveer op een bordje of in een glas.

IMG_7773IMG_7776

Bron: “Delicious”, juni 2012
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s