Ingrediënten:
Voor de Semifreddo:
- 1 citroen
- 2 el kristal suiker
- 300 gram lemoncurd
- 250 gram harde Monchou
- 250 gram mascarpone
- 24-30 lange vingers
- 100 ml limoncell0
Voor de citroensiroop:
- 1 citroen
- 100 gram kristalsuiker
- 100 ml water
Bereiding:
Semifreddo:
Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit.
Meng de citroenraps, het citroensap en de limoncello.
Klop de lemoncurd en de Monchou goed door elkaar en meng er vervolgens de mascarpone door heen.
Bekleed een cakevorm ruim met plasticfolie.
Doop zo veel lange vingers als nodig zijn om de bodem van de cakevorm te bedekken, in het citroenmengsel.
Verdeel vervolgens, met de bolle kant van een lepel, de helft van het Mochou/mascarpone mengsel erover. Herhaal voorgaande 2 stappen en eindig met een laag lange vingers.
Dek vervolgens de cakevorm af met het overhangende plastic folie en zet de Semifreddo minimaal 6 uur in de vriezer.
Citroensiroop:
Rasp van de schil van de citroen hele dunne sliertjes.
Verwarm in een pannetje op een laag pitje de suiker met 100 ml water en voeg er de citroenschil aan toe. Blijf goed roeren tot de suiker volledig is opgelost en laat dan nog 5-6 minuten licht inkoken.
Schenk de siroop in een kom en laat afkoelen.
Neem de Semifreddo 30-45 minuten voordat je hem wil serveren, uit de vriezer, zodat hij wat zachter kan worden.
Stort de Semifreddo op een schaal en snijd er dikke plakken van, doe er wat van de siroop over en serveer op een bordje of in een glas.