Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kippenbouten (ca. 500 gram)
- zout en peper
- 25 gram boter of margarine
- pak kant-en-klare tortillas
- 375 gram vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- olie
- Hindoestaanse kerriepoeder
- gemalen koriander (ketoembar)
- gemalen komijn (djinten)
- knoflook
- tablet kippenbouillon
- santen
Voorbereiden:
Wrijf de kip in met zout en peper.
![]() |
Verhit een paar lepels olie in een braadpan en bak de kippenbouten in ca. 5 minuten rondom goudbruin.
![]() |
Laat afgedekt ca. 30 minuten gaar stoven. Schep de kip uit de pan op een bord en laat dit afkoelen. Kippenvlees van het bot afhalen en tot gebruik op een koele plek bewaren.
Maak de sperziebonen schoon, was ze even en breek ze dan in stukjes van ongeveer 3 cm. Schil de aardappels, was deze en snijd ze in stukken. Pel de ui en snipper deze. Was de rode peper en snijd in stukjes en snijd tot slot een of meer teentjes knoflook.
![]() |
Bereiden:
Verhit een paar lepels olie in een braadpan en laat hierin de ui, de rode peper, 1 of 2 eetlepels kerriepoeder, koriander en komijn in ca. 3 minuten zachtjes bakken.
![]() |
Voeg de knoflook toe en schep vervolgens de sperziebonen en de aardappelen er door en laat ca. 1 minuut meebakken.
![]() |
![]() |
Voeg nu de kip, het bouillontablet en ongeveer 1/2 liter water toe en breng het geheel aan de kook en laat vervolgens ca. 20 minuten zachtjes stoven.
![]() |
Roer vervolgens de santen door de kip en laat nog ca. 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout.
![]() |
Leg een tortilla op een bord (besmeer eventueel met sambal) en schep hierop de kip in kerriesaus.
Bron: Allerhande