Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 blik gepelde tomaten
- 1 gedroogde rode peper
- 1 eetlepel ricotta
- verse basilicum
- gedroogde oregano
- olijfolie
- peper en zout
- geraspte kaas
- 150 gram pasta
Bereiding:
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en bestrooi met de gedroogde oregano.
Verhit de olie in een wokpan en bak de aubergine tot deze bruin is.
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de aubergine.
Voeg nu de gepelde tomaten toe en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
Snijd de basilicum en voeg deze toe. Voeg vervolgens een eetlepel ricotta, peper en zout naar smaak en een gedroogd rood pepertje toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is. Voeg de pasta toe aan de saus. Roer vervolgens goed door elkaar.
Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
Bron: Jamie Oliver, maar naar eigen idee aangepast