Pasta alla Norma

IMG_2318

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blik gepelde tomaten
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 eetlepel ricotta
  • verse basilicum 
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • 150 gram pasta

Bereiding:

Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en bestrooi met de gedroogde oregano.

IMG_2319IMG_2320

Verhit de olie in een wokpan en bak de aubergine tot deze bruin is.

IMG_2323IMG_2324

Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de aubergine.

IMG_2325IMG_2328

Voeg nu de gepelde tomaten toe en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.   

IMG_2329IMG_2330

Snijd de basilicum en voeg deze toe. Voeg vervolgens een eetlepel ricotta, peper en zout naar smaak en een gedroogd rood pepertje toe.

IMG_2332IMG_2333

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is. Voeg de pasta toe aan de saus. Roer vervolgens goed door elkaar.

IMG_2334

Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.

IMG_2335

Bron: Jamie Oliver, maar naar eigen idee aangepast

Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.