Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 lente-uitjes
- 1 rode pepers
- 1 ei
- 1 el maïzena
- 200-250 gram rundergehakt
- 1 uien
- 1 teentje knoflook
- 50 ml ketjap manis
- 2 el oestersaus
- 1 theelepels sambal oelek
- 1/2 el (bruine) basterd suiker
- zonnebloemolie
- scheut witte wijnazijn
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de lente-uitje, de ui, de knoflook en de rode peper fijn.
Kneed het gehakt met de gesneden lente-uitjes, rode peper, ei, maïzena en zout goed door elkaar.
Kneed er nu balletjes van.
Verhit in een pan een scheut zonnebloemolie en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee totdat ze glazig zijn.
Voeg nu de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn toe en laat de gehaktballetjes gaar worden in de saus. Laat vervolgens op zacht vuur inkoken tot de saus is ingedikt.
Serveer met witte rijst en boontjes of met Gado Gado.
[Bron: Zoals alleen Oma dat kan, van Danny Jansen]