Pittige Indische Gehaktballetjes

IMG_3350

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode pepers
  • 1 ei
  • 1 el maïzena
  • 200-250 gram rundergehakt
  • 1 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 el oestersaus
  • 1 theelepels sambal oelek
  • 1/2 el (bruine) basterd suiker
  • zonnebloemolie
  • scheut witte wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de lente-uitje, de ui, de knoflook en de rode peper fijn.

 IMG_3351

Kneed het gehakt met de gesneden lente-uitjes, rode peper, ei, maïzena en zout goed door elkaar.

IMG_3354IMG_3353

Kneed er nu balletjes van.

IMG_3356

Verhit in een pan een scheut zonnebloemolie en bak hierin de balletjes rondom bruin.

IMG_3355IMG_3357

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee totdat ze glazig zijn.

IMG_3358IMG_3359

Voeg nu de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn toe en laat de gehaktballetjes gaar worden in de saus. Laat vervolgens op zacht vuur inkoken tot de saus is ingedikt.

IMG_3361IMG_3362

Serveer met witte rijst en boontjes of met Gado Gado.

IMG_3364

[Bron: Zoals alleen Oma dat kan, van Danny Jansen]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s