Pasta met roergebakken asperges en rivierkreeftje

IMG_4201

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram witte asperges, geschild
  • 130 gram pastaschelpen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 gedroogd rood pepertje
  • sap van ½ citroen
  • citroenrasp
  • verse Italiaanse kruiden, fijn gesneden
  • basilicum, fijn gesneden
  • peper
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Snij het houtachtige uiteinde van de asperges af, kook de asperges even voor, snij de asperges vervolgens in kleine stukjes en houd de kopjes apart
  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar
  3. Verhit de olie en roerbak de asperges beetgaar
  4. Voeg de knoflook, rivierkreeftjes en citroenrasp toe en bak gedurende 1 minuut mee
  5. Giet de pasta af en schep deze door het aspergemengsel
  6. Voeg het sap van de citroen toe
  7. Bestrooi met peper, de Italiaanse kruiden en basilicum en tot slot de geraspte kaas

IMG_4203

[Bron: Boodschappen, mei 2017, naar eigen idee aangepast]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s