Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram witte asperges, geschild
- 130 gram pastaschelpen
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 gedroogd rood pepertje
- sap van ½ citroen
- citroenrasp
- verse Italiaanse kruiden, fijn gesneden
- basilicum, fijn gesneden
- peper
- geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Snij het houtachtige uiteinde van de asperges af, kook de asperges even voor, snij de asperges vervolgens in kleine stukjes en houd de kopjes apart
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Verhit de olie en roerbak de asperges beetgaar
- Voeg de knoflook, rivierkreeftjes en citroenrasp toe en bak gedurende 1 minuut mee
- Giet de pasta af en schep deze door het aspergemengsel
- Voeg het sap van de citroen toe
- Bestrooi met peper, de Italiaanse kruiden en basilicum en tot slot de geraspte kaas
[Bron: Boodschappen, mei 2017, naar eigen idee aangepast]