Ingrediënten:
Bodem:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram boter
- 160 gram witte basterdsuiker
- ½ theelepel zout
- 1 ei
Vulling:
- 1 kilo friszure appels
- 1 potje appelcompôte
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 2 kopjes rozijnen
Kruimeltopping:
- 90 gram bloem
- 40 gram boter
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Wel de rozijnen 15 minuten in warm water en spoel ze vervolgens onder lauwwarm water af.
Meng suiker en zelfrijzend bakmeel door elkaar.
Roer de boter tot die romig is en doe er het meel- en suikermengsel bij.
Voeg nu zout en ei toe en mix het tot een soepel deeg.
Rol het deeg in vershoudfolie en leg het in een kom. Laat het dertig minuten rusten in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe een kopje water in een pan en kook de appelstukjes 3 minuten.
Laat de appel en rozijnen in een vergiet uitlekken.
Meng de appelcompote met de appel en rozijnen.
Doe voor het kruimeldeeg alle ingrediënten in een kom en meng het met de vingers door elkaar tot een kruimig deeg.
Snijd het deeg in dunnen plakken; neem een beboterde springvorm en verdeel het over de bodem en randen.
Verdeel het appelmengsel over het deeg. Zorg dat er twee cm. deeg boven het appelmengsel uitsteekt en vouw dit eroverheen.
Verdeel het kruimeldeeg over de taart.
Bak hem in een voorverwarmde oven op 180 graden in 75 min. mooi bruin.
Bron: KookTV
Dit bericht werd geplaatst in
Toetjes en taarten en getagged met
Dudok appeltaart. Maak dit favoriet
permalink.
dit ziet er super leuk en lekker uit! ik ga dit zeker en vast eens proberen!!
groetjes!
en misschien nog een domme vraag… Hoeveel gram is een potje appelcompôte? groetjes 🙂
Deze was 350 gram (normaal zet ik dat er wel bij 😉 )
Dankjewel! Ga ik zeker maken!! 🙂