Rijst met varkensvlees en perzik

IMG_6533

Ingrediënten (2 personen):

  • 350 gram varkensvlees
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 2 grote tomaten
  • halve ui
  • halve rode ui
  • 1 rode peper
  • klein blikje halve perziken
  • sambal
  • halve citroen
  • gemberpoeder
  • ketjap
  • peper en zout

Voorbereiding:

Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes.

Maak een marinade van ketjap, 2 tl gemberpoeder, peper en zout, tl sambal en uitgeknepen citroen en laat hierin het vlees ongeveer 8 uur marineren.

Bereiding:

Snijd de paprika’s open, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.

Snijd de ui en de rode peper in kleine stukjes.

IMG_6534 IMG_6535

Laat het gemarineerde vlees uitlekken.

Fruit de ui en de rode peper en voeg hier het vlees aan toe.

IMG_6537  

Voeg vervolgens de paprika toe en wat van het perziksap toe en laat op een laag vuur ongeveer 30 minuten sudderen.

IMG_6538 IMG_6539

Snijd de perziken en de tomaten in stukjes en voeg deze toe en laat goed door warmen.

IMG_6540 IMG_6541

Lekker met witte rijst en eventueel extra sambal.

IMG_6542

IMG_6543

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s