Babi Ketjap

IMG_3585

IMG_3563

Ingrediënten:

  • 400-500 gram schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 1-2 rode pepers
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • tomatenketchup
  • Ketjap Manis
  • Djahé (gemberpoeder)
  • zonnebloemolie
  • zout

Voorbereiding:

Snijd de rode peper in ringetjes, die naar behoefte daarna fijn gesneden kunnen worden. Snijd vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui. Ontdoe vervolgens de karbonades van bot en snijd deze vervolgens in reepjes of dobbelsteentjes.

IMG_3565

Bereiding:

Verhit de olie en voeg de knoflook toe. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze tot ze glazig is.

IMG_3566          IMG_3567

Voeg nu de rode peper toe en roer goed om en voeg dan een bouillonblokje toe.

IMG_3568          IMG_3569

Als het bouillonblokje is opgelost, kan het vlees worden toegevoegd. Roer dit goed om, tot het goudbruin is en voeg dan een scheut ketchup toe.

IMG_3570          IMG_3571

Voeg nu scheut ketjap toe, vervolgens de Djahé en snufje zout. Roer alles goed om en voeg dan 1-2 kopjes water toe en zet het vuur laag.

IMG_3572          IMG_3573

Leg een deksel schuin op de pan en laat zachtjes gaar stoven.

IMG_3574          IMG_3585

Lekker met Sambal Goreng Boontjes, witte rijst, gebakken uitjes en sambal.

IMG_3587

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s