Ingrediënten:
- 400-500 gram schouderkarbonade
- 1 ui
- 1-2 rode pepers
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
- tomatenketchup
- Ketjap Manis
- Djahé (gemberpoeder)
- zonnebloemolie
- zout
Voorbereiding:
Snijd de rode peper in ringetjes, die naar behoefte daarna fijn gesneden kunnen worden. Snijd vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui. Ontdoe vervolgens de karbonades van bot en snijd deze vervolgens in reepjes of dobbelsteentjes.
Bereiding:
Verhit de olie en voeg de knoflook toe. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze tot ze glazig is.
Voeg nu de rode peper toe en roer goed om en voeg dan een bouillonblokje toe.
Als het bouillonblokje is opgelost, kan het vlees worden toegevoegd. Roer dit goed om, tot het goudbruin is en voeg dan een scheut ketchup toe.
Voeg nu scheut ketjap toe, vervolgens de Djahé en snufje zout. Roer alles goed om en voeg dan 1-2 kopjes water toe en zet het vuur laag.
Leg een deksel schuin op de pan en laat zachtjes gaar stoven.
Lekker met Sambal Goreng Boontjes, witte rijst, gebakken uitjes en sambal.