Kipquiche

IMG_8385

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • ½ gerookte kipfilet
  • ½ stengel prei, fijn gesneden
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 el paneermeer
  • ½ rode, gele en groene paprika in stukjes
  • peper en zout

Voorbereiding:

Laat de kip op temperatuur komen, laat het deeg ontdooien, vet een ovenschaal (24 cm) met boter in en verwarm de oven voor op 200º C (heteluchtoven op 175º C).

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd vervolgens in kleine blokje. Snijd de prei in ringen en halveer deze vervolgens. Snijd de gerookte kip in kleine dobbelsteentjes.

IMG_8381

Bereiding:

Leg de 4 velletjes bladerdeeg naast elkaar, waarbij de rand een beetje overlapt en druk fijn. Leg het deeg vervolgens in de vorm en bestrooi de bodem met paneermeel.

Klop de eieren en de slagroom los en voeg de gesneden groente, de kip en naar smaak peper en zout toe en meng het geheel.

IMG_8380IMG_8382

Vul nu de ovenschaal en verwijder eventueel overhangend bladerdeeg.

IMG_8383

Plaats de schaal midden in de oven gedurende 45-50 minuten.

IMG_8385

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s