Pasta Quattro Formaggi

IMG_4787

IMG_4762

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 vleestomaten
  • blikje tomatenpuree
  • doosje cherrytomaatjes
  • stukje Parmezan
  • 125 gram Mozzarrella
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • 150 gram roomkaas
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • basilicum

Voorbereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de vleestomaten en snijd ze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.

IMG_4763IMG_4768

Kook de pasta en giet deze af. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze vervolgens in blokjes.

IMG_4771IMG_4772

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook er in. Voeg de tomatenpuree toe en fruit al roerend even mee.

IMG_4764IMG_4765

Voeg vervolgens de oregano, de gesneden vleestomaten en de cherrytomaten toe. Kook het geheel ca. 10 minuten op  een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

IMG_4766IMG_4767

IMG_4769IMG_4770

Verwarm de oven (elektrisch: 200° C., hetelucht: 175° C, gas: stand 3). Vet een grote ovenschaal in met een beetje olie. Meng de oude kaas, de mozzarella en de roomkaas.

IMG_4773IMG_4774

Meng vervolgens de pasta en het kaasmengsel goed door elkaar.

IMG_4775

Verdeel de helft van de pasta over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de warme tomatensaus eroverheen. Verdeel nu de overige pasta erbovenop en schenk de overgebleven tomatensaus eroverheen.

IMG_4776IMG_4777

IMG_4778IMG_4779

Rasp nu de Parmezaan erboven en bak ca. 30 minuten in de oven.

IMG_4782IMG_4783

Serveer de pasta en strooi er de basilicumblaadjes eroverheen.

IMG_4785IMG_4786

Lekker met een glas rode wijn. Buon appetito!

Bron: foodies, mei 2014

Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.