Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rode ui
- 2-3 tenen knoflook
- 2 vleestomaten
- blikje tomatenpuree
- doosje cherrytomaatjes
- stukje Parmezan
- 125 gram Mozzarrella
- 125 gram geraspte oude kaas
- 150 gram roomkaas
- oregano
- olijfolie
- peper en zout
- basilicum
Voorbereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de vleestomaten en snijd ze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.
Kook de pasta en giet deze af. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze vervolgens in blokjes.
Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook er in. Voeg de tomatenpuree toe en fruit al roerend even mee.
Voeg vervolgens de oregano, de gesneden vleestomaten en de cherrytomaten toe. Kook het geheel ca. 10 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven (elektrisch: 200° C., hetelucht: 175° C, gas: stand 3). Vet een grote ovenschaal in met een beetje olie. Meng de oude kaas, de mozzarella en de roomkaas.
Meng vervolgens de pasta en het kaasmengsel goed door elkaar.
Verdeel de helft van de pasta over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de warme tomatensaus eroverheen. Verdeel nu de overige pasta erbovenop en schenk de overgebleven tomatensaus eroverheen.
Rasp nu de Parmezaan erboven en bak ca. 30 minuten in de oven.
Serveer de pasta en strooi er de basilicumblaadjes eroverheen.
Lekker met een glas rode wijn. Buon appetito!
Bron: foodies, mei 2014