Zalmtompouce met romige forelmousse

IMG_3266

Ingrediënten voor 8-10 personen

  • 50 gram knolselderij
  • 50 gram wortel
  • 50 gram courgette
  • 125 ml. slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 75 ml. visbouillon
  • 300-400 gram gerookte zalm
  • 125 gram gerookte forelfilet
  • 3 el olijfolie
  • 8-10 scharrelkwarteleitjes
  • 20 gram dille
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de knolselderij, de wortel en het groene deel van de courgette in kleine blokjes. Kook de groente elk apart ongeveer 1 minuut in water met zout. Schep de groente met een schuimspaan uit de pan en dep droog.

Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Verwarm de bouillon en los de uitgeknepen gelatine er al roerend door heen.

Bekleed een cakevorm met vershoudfolie, die over de rand hangt en bekleed met plakjes zalm.

IMG_3155

Pureer de forelfilet, voeg de bouillon toe en pureer glad. Laat de mousse nu afkoelen tot kamertemperatuur.

Spatel de slagroom en de groente door de forelmousse en voeg naar smaak peper toe. Schep de mousse nu op de zalm in de cakevorm. Strijk glad en dek af met de rest van de zalm. Vouw nu de overhangende folie er overheen en laat ongeveer 6 uur in de ijskast opstijven.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Breek de kwarteleitjes, bestrooi naar smaak met peper en zout en bak in 1-2 minuten tot spiegeleitjes. Stort de zalmtompouce op een plank en verwijder de folie.

IMG_3265IMG_3266

Verdeel de zalmtompouce nu over de bordjes en leg op elke zalmtompouce een gebakken eitje.

IMG_3271

IMG_3272

[Bron: Mario Ridder (Hallo Jumbo, december 2015)]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s