Ingrediënten voor 8-10 personen
- 50 gram knolselderij
- 50 gram wortel
- 50 gram courgette
- 125 ml. slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 75 ml. visbouillon
- 300-400 gram gerookte zalm
- 125 gram gerookte forelfilet
- 3 el olijfolie
- 8-10 scharrelkwarteleitjes
- 20 gram dille
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de knolselderij, de wortel en het groene deel van de courgette in kleine blokjes. Kook de groente elk apart ongeveer 1 minuut in water met zout. Schep de groente met een schuimspaan uit de pan en dep droog.
Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Verwarm de bouillon en los de uitgeknepen gelatine er al roerend door heen.
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie, die over de rand hangt en bekleed met plakjes zalm.
Pureer de forelfilet, voeg de bouillon toe en pureer glad. Laat de mousse nu afkoelen tot kamertemperatuur.
Spatel de slagroom en de groente door de forelmousse en voeg naar smaak peper toe. Schep de mousse nu op de zalm in de cakevorm. Strijk glad en dek af met de rest van de zalm. Vouw nu de overhangende folie er overheen en laat ongeveer 6 uur in de ijskast opstijven.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Breek de kwarteleitjes, bestrooi naar smaak met peper en zout en bak in 1-2 minuten tot spiegeleitjes. Stort de zalmtompouce op een plank en verwijder de folie.
Verdeel de zalmtompouce nu over de bordjes en leg op elke zalmtompouce een gebakken eitje.
[Bron: Mario Ridder (Hallo Jumbo, december 2015)]