Pittige Chutney

IMG_3662

Ingrediënten:

  • 4 rode pepers
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 kaneelstokje
  • 30-35 gram bruine suiker
  • 50 ml balsamico
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Ontvel de paprika’s en de rode pepers (eerst op 250 graden blakeren in de oven). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en desgewenst ook die uit de pepers en snijd alles fijn. Snij vervolgens de ui fijn
  2. Verwarm de olie in hapjespan of wadjan en bak de ui zachtjes voor ongeveer 10 minuten en voeg dan de gesneden paprika’s, pepers, de balsamico, een laurierblaadje, het kaneelstokje, de suiker en naar smaak peper en zout toe en laat nog zachtjes een minuut of 20 koken tot het stroperig geworden is

Je kunt de chutney direct (warm) eten, maar je kunt het ook enkele weken in de koelkast of in een weckpotje bewaren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s