Ingrediënten:
- 4 rode pepers
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 laurierblaadje
- 1/2 kaneelstokje
- 30-35 gram bruine suiker
- 50 ml balsamico
- zout en peper
- olijfolie
Bereiding:
- Ontvel de paprika’s en de rode pepers (eerst op 250 graden blakeren in de oven). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en desgewenst ook die uit de pepers en snijd alles fijn. Snij vervolgens de ui fijn
- Verwarm de olie in hapjespan of wadjan en bak de ui zachtjes voor ongeveer 10 minuten en voeg dan de gesneden paprika’s, pepers, de balsamico, een laurierblaadje, het kaneelstokje, de suiker en naar smaak peper en zout toe en laat nog zachtjes een minuut of 20 koken tot het stroperig geworden is
Je kunt de chutney direct (warm) eten, maar je kunt het ook enkele weken in de koelkast of in een weckpotje bewaren.