Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 Bloemkool
- 4 sjalotjes
- 50 gram boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 dikke plak ham
- geraspte kaas
- 1 glas witte wijn
- 1 bouillonblokje
- 1 el bloem
- 300-400 gram champignons
- zout en vers gemalen peper
- Italiaanse kruiden
- (eventueel) een klein gedroogd rood pepertje
Voorbereiding:
Bloemkool schoon maken, klein snijden en half gaar koken
Sjalotjes, champignons en ham fijn snijden en vervolgens fruiten in wok of koekenpan.
Vervolgens blussen met een eetlepel bloem, glas wijn en bouillon blokje toevoegen
Bind vervolgens met de tomatenpuree en voeg Italiaanse kruiden en naar smaak zout en vers gemalen peper toe. Eventueel kun je nog een klein gedroogd pepertje toevoegen.
Doe nu de bloemkool in een vuur vaste schaal en verdeel de saus erover.
Bestrooi flink met geraspte kaas
Laat nu 15-20 minuten in de oven op 175 graden nagaren, waarbij de kaas goed kan smelten.
Serveer met krieltjes, rijst of bijv. rösti-rondjes