Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 Bloemkool
- 4 sjalotjes
- 50 gram boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 dikke plak ham
- geraspte kaas
- 1 glas witte wijn
- 1 bouillonblokje
- 1 el bloem
- 300-400 gram champignons
- zout en vers gemalen peper
- Italiaanse kruiden
- (eventueel) een klein gedroogd rood pepertje
Voorbereiding:
Bloemkool schoon maken, klein snijden en half gaar koken
![]() |
Sjalotjes, champignons en ham fijn snijden en vervolgens fruiten in wok of koekenpan.
![]() |
![]() |
Vervolgens blussen met een eetlepel bloem, glas wijn en bouillon blokje toevoegen
![]() |
![]() |
Bind vervolgens met de tomatenpuree en voeg Italiaanse kruiden en naar smaak zout en vers gemalen peper toe. Eventueel kun je nog een klein gedroogd pepertje toevoegen.
![]() |
![]() |
Doe nu de bloemkool in een vuur vaste schaal en verdeel de saus erover.
![]() |
![]() |
Bestrooi flink met geraspte kaas
![]() |
Laat nu 15-20 minuten in de oven op 175 graden nagaren, waarbij de kaas goed kan smelten.
Serveer met krieltjes, rijst of bijv. rösti-rondjes