Bloemkool met ham en champignons uit de oven

IMG_6432

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Bloemkool
  • 4 sjalotjes
  • 50 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 dikke plak ham
  • geraspte kaas
  • 1 glas witte wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 300-400 gram champignons
  • zout en vers gemalen peper
  • Italiaanse kruiden
  • (eventueel) een klein gedroogd rood pepertje

Voorbereiding:

Bloemkool schoon maken, klein snijden en half gaar koken

IMG_6434  

Sjalotjes, champignons en ham fijn snijden en vervolgens fruiten in wok of koekenpan.

IMG_6436 IMG_6445

Vervolgens blussen met een eetlepel bloem, glas wijn en bouillon blokje toevoegen

IMG_6446 IMG_6448

Bind vervolgens met de tomatenpuree en voeg Italiaanse kruiden en naar smaak zout en vers gemalen peper toe. Eventueel kun je nog een klein gedroogd pepertje toevoegen.

IMG_6449 IMG_6450

Doe nu de bloemkool in een vuur vaste schaal en verdeel de saus erover.

IMG_6451 IMG_6452

Bestrooi flink met geraspte kaas

IMG_6453  

Laat nu 15-20 minuten in de oven op 175 graden nagaren, waarbij de kaas goed kan smelten.

Serveer met krieltjes, rijst of bijv. rösti-rondjes

IMG_6458

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.