Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gehakt
- 300-400 gram groene kool
- 1 vleestomaat of 2-3 kleine tomaten
- 150 gram kaas
- 100 gram feta
- 6-8 plakjes bladerdeeg
- 2 el peterselie
- 1 eierdooier
- peper
- zout
- cayennepeper
- paprikapoeder
- olie
Voorbereiding:
Snijd de ui en de knoflook en bak deze in de olie. Voeg vervolgens het gehakt toe.
Snijd nu de kool heel fijn en voeg deze toe.
Als de kool geslonken is, vuur laag zetten en vervolgens peper en zout toevoegen, alsmede de paprikapoeder en de cayennepeper.
Voeg de fetablokjes aan het koolmengsel toe en schep goed om.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat (scheelt een hoop schoonmaakwerk) en leg daarop 4-5 plakken bladerdeeg, die je enigszins laat overlappen en druk de randen goed op elkaar.
Schep vervolgens het koolmengsel op het bladerdeel en zorg er voor dat de randen vrij blijven.
Bedek nu het koolmengsel met kaas en vervolgens met de plakken tomaat.
Leg 2-3 plakken bladerdeeg overlappend op elkaar en druk op de randen goed plat. Bestrooi nu de tomaten met peterselie en leg de plakken bladerdeeg in het midden op de tomaten en vouw vervolgens de randen om.
Neem nu de eierdooier en bestrijk het geheel. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak nu af in 20-25 minuten tot de korst goudbruin is.
Lekker met een glas rode wijn