Kool met feta, in bladerdeeg

IMG_0022  

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 300-400 gram groene kool
  • 1 vleestomaat of 2-3 kleine tomaten
  • 150 gram kaas
  • 100 gram feta
  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • 2 el peterselie
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • olie

Voorbereiding:

Snijd de ui en de knoflook en bak deze in de olie. Voeg vervolgens het gehakt toe.

IMG_0023 IMG_0026

Snijd nu de kool heel fijn en voeg deze toe.

IMG_0024 IMG_0030

Als de kool geslonken is, vuur laag zetten en vervolgens peper en zout toevoegen, alsmede de paprikapoeder en de cayennepeper.

IMG_0031  

Voeg de fetablokjes aan het koolmengsel toe en schep goed om.

IMG_0034 IMG_0036

Leg een vel bakpapier op de bakplaat (scheelt een hoop schoonmaakwerk) en leg daarop 4-5 plakken bladerdeeg, die je enigszins laat overlappen en druk de randen goed op elkaar.

IMG_0035  

Schep vervolgens het koolmengsel op het bladerdeel en zorg er voor dat de randen vrij blijven.

IMG_0037 IMG_0038

Bedek nu het koolmengsel met kaas en vervolgens met de plakken tomaat.

IMG_0039 IMG_0040

Leg 2-3 plakken bladerdeeg overlappend op elkaar en druk op de randen goed plat. Bestrooi nu de tomaten met peterselie en leg de plakken bladerdeeg in het midden op de tomaten en vouw vervolgens de randen om.

IMG_0042 IMG_0043

Neem nu de eierdooier en bestrijk het geheel. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak nu af in 20-25 minuten tot de korst goudbruin is.

IMG_0044 IMG_0045
IMG_0048  
IMG_0049  

Lekker met een glas rode wijn

Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.