Ingrediënten:
- 500 gram schouderkarbonade
- 500 gram hamschijven
- 1 erwtensoeppakket, bestaande uit:
- Spliterwten
- Wortel
- Prei
- Knolselderij
- Bladselderij
- Laurierblad
- Ui
- Aardappel
- Hamschijf
- Schouderkarbonade
- 1 Rookworst
Voorbereiding:
Snijd de wortel, de prei, de knolselderij en de aardappel in blokjes, snipper de ui en snijd het selderijblad fijn.
Bereiding:
Zet het vlees met voldoende water (2 liter) op; wij gebruiken daar de snelkookpan voor en laat het in 45 minuten gaar worden.
Voeg nu de erwten toe.
Als de erwten gaar zijn, haal je het vlees en dat snijd je fijn.
Voeg nu de gesneden groenten toe en laat ongeveer 30 minuten koken tot het gaar is.
Voeg nu het gesneden vlees toe.
Laat de rookworst ongeveer 10 minuten wellen en snijd deze dan in plakjes.
Soep nu op smaak brengen met peper en zout en voeg vervolgens de rookworst toe.
Lekker met rogge- of bruin brood met (katen)spek