Hollandse Erwtensoep (Snert)

IMG_0702  
IMG_0640  

Ingrediënten:

  • 500 gram schouderkarbonade
  • 500 gram hamschijven
  • 1 erwtensoeppakket, bestaande uit:
      • Spliterwten
      • Wortel
      • Prei
      • Knolselderij
      • Bladselderij
      • Laurierblad
      • Ui
      • Aardappel
      • Hamschijf
      • Schouderkarbonade
  • 1 Rookworst

Voorbereiding:

Snijd de wortel, de prei, de knolselderij en de aardappel in blokjes, snipper de ui en snijd het selderijblad fijn.

IMG_0642  

Bereiding:

Zet het vlees met voldoende water (2 liter) op; wij gebruiken daar de snelkookpan voor en laat het in 45 minuten gaar worden.

IMG_0641  

Voeg nu de erwten toe.

IMG_0653  

Als de erwten gaar zijn, haal je het vlees en dat snijd je fijn.

IMG_0654 IMG_0668

Voeg nu de gesneden groenten toe en laat ongeveer 30 minuten koken tot het gaar is.

IMG_0655 IMG_0656

Voeg nu het gesneden vlees toe.

IMG_0676  

Laat de rookworst ongeveer 10 minuten wellen en snijd deze dan in plakjes.

IMG_0681 IMG_0683

Soep nu op smaak brengen met peper en zout en voeg vervolgens de rookworst toe.

IMG_0684  
IMG_0702  

Lekker met rogge- of bruin brood met (katen)spek

Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.