Tiramisu met Limoncello en slagroom

Ingediënten (6-8 personen):

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 1 el suiker
  • 3 el lemon curd
  • 20-24 lange vingers
  • limoncello
  • 1 citroen
IMG_0058
Bereiding:

Neem een grote kom en klop de mascarpone stijf.  Voeg 2-3 eetlepels Lemon Curd toe en klop dit even mee.

IMG_9807 IMG_9808

Klop vervolgens de slagroom stijf en voeg naar smaak wat suiker toe.

IMG_9809

Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop dit vervolgens los.

IMG_9806

Voeg de eierdooiers met de suiker toe aan het mascarponemengsel en klop dit nog 1-2 minuten door.

IMG_9812

Spatel nu de slagroom door het mascarponemengsel. Neem een middelgrote schaal en bedek de bodem met ongeveer de helft van de lange vingers.

IMG_9813

Besprenkel vervolgens de lange vingers royaal met limoncello (1-2 glazen).

IMG_9815

Schep nu ongeveer de helft van de room over de lange vingers en strijk met de bolle kant van een lepel enigszins glad en leg vervolgens een 2e laag van lange vingers neer en besprenkel deze weer met limoncello en schep het restant van de room er over en strijk glad.

IMG_9817 IMG_9818

Garneer tot slot met dun gesneden schijfjes citroen en laat het geheel nu tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.

IMG_0058

Lekker met een glaasje limoncello uit de vriezer.

Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tiramisu met Limoncello en slagroom

  1. marenger zegt:

    Mmmm, dat lijkt me heel erg lekker!
    Ik denk dat ik het met de kerstdagen eens ga uitproberen.

    Marjon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.