Ingediënten (6-8 personen):
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 3 eierdooiers
- 1 el suiker
- 3 el lemon curd
- 20-24 lange vingers
- limoncello
- 1 citroen
Bereiding:
Neem een grote kom en klop de mascarpone stijf. Voeg 2-3 eetlepels Lemon Curd toe en klop dit even mee.
Klop vervolgens de slagroom stijf en voeg naar smaak wat suiker toe.
Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop dit vervolgens los.
Voeg de eierdooiers met de suiker toe aan het mascarponemengsel en klop dit nog 1-2 minuten door.
Spatel nu de slagroom door het mascarponemengsel. Neem een middelgrote schaal en bedek de bodem met ongeveer de helft van de lange vingers.
Besprenkel vervolgens de lange vingers royaal met limoncello (1-2 glazen).
Schep nu ongeveer de helft van de room over de lange vingers en strijk met de bolle kant van een lepel enigszins glad en leg vervolgens een 2e laag van lange vingers neer en besprenkel deze weer met limoncello en schep het restant van de room er over en strijk glad.
Garneer tot slot met dun gesneden schijfjes citroen en laat het geheel nu tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.
Lekker met een glaasje limoncello uit de vriezer.
Mmmm, dat lijkt me heel erg lekker!
Ik denk dat ik het met de kerstdagen eens ga uitproberen.
Marjon
Is daar denk ik erg geschikt voor