Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets in groffe stukken gesneden
- blik tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 2 ansjovisfilets, fijn gesneden
- 1 el kappertjes
- peterselie, fijn gesneden
- oregano
- vers gemalen peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de kipfilets in 3-4 stukken.
Doe 2-3 el olijfolie in de pan en bak de kipfilets vervolgens tot deze gaar is en aan beiden zijden bruin.
Haal de kipfilets uit de pan en leg deze even apart.
Snijd 1 el peterselie fijn, pel 2 teentjes knoflook en snijd deze fijn en snijd tot slot 2 ansjovisfiletjes fijn. Bak de knoflook, kappertjes, peterselie en ansjovis even kort aan en roer er dan de blokjes tomaat, de oregano en zout en peper doorheen.
Voeg nu de stukken kip toe en laat het geheel nog even een minuut of 5 op een middel hoog vuur staan.
Lekker met linguini en een glas volle rode wijn, bijvoorbeeld een Chianti
Bron: Mijn beste Italiaanse recepten van Antonio Carluccio
Vind ik leuk:
Like Laden...
Gerelateerd
Dit bericht werd geplaatst in
Italiaans en getagged met
Kip,
Tomaat. Maak dit favoriet
permalink.
Pingback: Kookblog, Blog Marokko 2014, Crematie, Uitgezaaide borstkanker | Dvdguy's Blog