Petti di pollo alla pizzaiola

IMG_2623
IMG_2611

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets in groffe stukken gesneden
  • blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 ansjovisfilets, fijn gesneden
  • 1 el kappertjes
  • peterselie, fijn gesneden
  • oregano
  • vers gemalen peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd de kipfilets in 3-4 stukken.

IMG_2612

Doe 2-3 el olijfolie in de pan en bak de kipfilets vervolgens tot deze gaar is en aan beiden zijden bruin.

IMG_2614 IMG_2616

Haal de kipfilets uit de pan en leg deze even apart.

IMG_2617

Snijd 1 el peterselie fijn, pel 2 teentjes knoflook en snijd deze fijn en snijd tot slot 2 ansjovisfiletjes fijn. Bak de knoflook, kappertjes, peterselie en ansjovis even kort aan en roer er dan de blokjes tomaat, de oregano en zout en peper doorheen.

IMG_2618 IMG_2619

Voeg nu de stukken kip toe en laat het geheel nog even een minuut of 5 op een middel hoog vuur staan.

IMG_2620

Lekker met linguini en een glas volle rode wijn, bijvoorbeeld een Chianti

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten van Antonio Carluccio

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Petti di pollo alla pizzaiola

  1. Pingback: Kookblog, Blog Marokko 2014, Crematie, Uitgezaaide borstkanker | Dvdguy's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s