Benodigdheden voor 4 personen:
- 250 ml kippenbouillon *van tablet)
- 250 gram kipfilet
- 2 rode pepers
- 1 blikje tomaatstukjes (40 gram)
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 tl oregano
- 2 el olijfolie
- 8 bloemtortilla’s (doorsnede 25 cm)
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 125 ml zure room
- 150 gram feta, verkruimeld
- staafmixer
- lage ovenschaal (23 x 30 cm), ingevet
- peper en zout
Bereiding:
Breng de kippenbouillon aan de kook en zet het vuur laag, zodat de bouillon niet meer kookt. Laat de kipfilet in de bouillon 10 minuten garen.
![]() |
![]() |
Snijd de pepers open en verwijder de zaadjes. Rooster de pepers vervolgens enkele seconden in een droge koekenpan en snijd ze vervolgens in stukken.
![]() |
Doe de gesneden pepers met de tomaatstukjes, de geperste knoflook, de oregano en ongeveer 100 ml kippenbouillon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
![]() |
![]() |
Verhit de olie in een koekenpan, schenk de saus er in en laat deze vervolgens 8-10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
![]() |
Verwarm de oven op 200 graden Celsius en snijd de kipfilet in kleine dobbelsteentjes
![]() |
Haal nu de tortilla’s een voor een door de saus.
![]() |
Verdeel de kip en de bosuitjes er over, rol de tortilla’s op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
![]() |
![]() |
De rest van de saus over de bovenkant uitstrijken. Zure room en feta er over verdelen.
![]() |
In het midden van de oven de tortillarolletjes in 20 munten bruin laten kleuren.
Lekker met een frisse salade