Tomatensoep met paprika

IMG_3133

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode paprika
  • 2-3 verse tomaten
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • teentje knoflook
  • 1-2 uien
  • bouillonblokje
  • 250 gram gehaktballetjes
  • gedroogde rode peper
  • 2-3 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Bereiding:

Snijd de paprika en de verse tomaat in kleine stukjes en snipper de knoflook en de uien.

IMG_3134

Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en de uien op een laag vuur tot ze glazig zijn.

IMG_3135IMG_3136

Voeg de paprika toe en dan de gesneden verse tomaten.

IMG_3137IMG_3141

Voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe en tot slot de blikjes gepelde tomaten.

IMG_3144IMG_3146

Maak de gepelde tomaten klein en voeg vervolgens de gehaktballetjes toe.

IMG_3147IMG_3148

Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 10 minuten staan.

IMG_3149

Je kunt het als voorgerecht eten, maar ook als maaltijd met bijvoorbeeld een stokbroodje er bij.

IMG_3152

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tomatensoep met paprika

  1. Ellen Midavaine zegt:

    Ik zie bij de ingrediënten geen paprika staan???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s