Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram half-om-half gehakt
- 1 el sambal trassi
- 1 ei, los geklopt
- paneermeel
- 3-4 el olie
- ½ ui, in halve ringen
- 1 rode peper, in ringetjes
- 250-300 gram witte kool, fijn gesneden
- peper en zout
Bereiding:
Vermeng het gehakt, de sambal trassi, ei, paneermeel, peper en zout tot een smeuïg geheel en draai er balletjes van. Laat de balletjes 10-15 minuten in de diepvries opstijven.
Snijd de ui in ringen en halveer deze. Snijd de rode peper in ringetjes.
Verwarm 1 el olie in de wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom gaar en schep ze vervolgens op een bord.
Verwarm nu 2 el olie in de wok en roerbak hierin de uien en de rode peper tot de uien lichtbruin zijn. Voeg de kool toe en roerbak deze 5 minuten mee.
Voeg nu enkele lepels water toe en stoof de kool in ongeveer 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de gehaktballetjes en witte rijst.