Roergebakken wittekoolschotel met pittige gehaktballetjes

IMG_4220

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 el sambal trassi
  • 1 ei, los geklopt
  • paneermeel
  • 3-4 el olie
  • ½ ui, in halve ringen
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 250-300 gram witte kool, fijn gesneden
  • peper en zout

Bereiding:

Vermeng het gehakt, de sambal trassi, ei, paneermeel, peper en zout tot een smeuïg geheel en draai er balletjes van. Laat de balletjes 10-15 minuten in de diepvries opstijven.

IMG_4221IMG_4222

Snijd de ui in ringen en halveer deze. Snijd de rode peper in ringetjes.

IMG_4225

Verwarm 1 el olie in de wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom gaar en schep ze vervolgens op een bord.

IMG_4226

Verwarm nu 2 el olie in de wok en roerbak hierin de uien en de rode peper tot de uien lichtbruin zijn. Voeg de kool toe en roerbak deze 5 minuten mee.

IMG_4227IMG_4228

Voeg nu enkele lepels water toe en stoof de kool in ongeveer 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

IMG_4229

Serveer met de gehaktballetjes en witte rijst.

IMG_4231

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s