Sambal Goreng Boontjes

IMG_3586

IMG_3564

Ingrediënten:

  • 450 gram sperziebonen, vers of uit de diepvries
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1-2 rode pepers
  • Santen (kokosmelk)
  • bouillonblokje
  • Laos (Thaise gember)
  • zonnebloemolie

Voorbereiding:

Snijd de knoflook en de rode pepers en snipper de ui.

IMG_3576

Bereiding:

Verhit in de wok(pan) de olie en voeg eerst de knoflook toe en vervolgens de ui.

IMG_3577          IMG_3578

Doe nu de rode pepers erbij en roer goed om.

IMG_3579

Nu kunnen de sperziebonen erbij en vervolgens een bouillonblokje.

IMG_3580          IMG_3581

Voeg nu de Djahé toe en roer goed om, waarna 1-2 kopjes water kunnen worden toegevoegd, zodat de sperziebonen nagenoeg in het vocht staan.

IMG_3582          IMG_3583

Voeg nu een stuk Santen toe (scheut kokosmelk kan ook), roer goed om, zet het vuur laag en laat langzaam verder garen.

IMG_3584          IMG_3586

Lekker met Babi Ketjap, witte rijst, gebakken uitjes en sambal.

IMG_3587

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sambal Goreng Boontjes

  1. Jeannine Duijker zegt:

    Er staat een foutje in, gebruik je laos of gember?

  2. Jeannine Duijker zegt:

    Ik zie het al, is laos thaise gember?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s