Ingrediënten (2 personen):
- 150 gram mini penne
- 150 gram gesnipperde, gerookte zalm
- 100 gram Boursin Cuisine
- olijfolie
- 250 gram trostomaatjes
- 3-4 bosuitjes
- paar blaadjes basilicum
- 1 grote teen knoflook
- eventueel een (gedroogde) rode peper
Voorbereiding:
Snijd de bosuitjes in ringetjes en halveer de trostomaatjes. Snijd de knoflook fijn en als je een rode peper gebruikt, snijdt je die in ringetjes; eventueel kun je de pitjes verwijderen.
Bereiding:
Doe de olie in de pan en voeg onmiddellijk de knoflook en de peper toe. Als de olie voldoende warm is, kan de gesneden bosui erbij. Schep goed om.
Voeg nu de tomaatjes toe en schep deze regelmatig om, zodat de tomaatjes niet inkoken.
Voeg nu de gesnipperde zalm toe en vervolgens de Boursin en schep alles goed om. Voeg tot slot enkele blaadjes basilicum toe.
Voeg tot slot de mini penne toe en schep alles nogmaals goed door elkaar.
Direct serveren.
Lekker met een glas gekoelde witte wijn, bijvoorbeeld een Pinot Grigio Veneto.
Ik was me net aan ’t afvragen wat ik morgen zou maken. Wel, ik heb alle ingrediënten in huis, dus mijn lunch voor morgen is opgelost.
Bedankt, Marijke en Ruud, voor jullie fantastische receptjes. De manier waarop je het presenteert, met duidelijke beschrijving en illustrerende foto’s vind ik super!
Dank je wel Elke; leuk om te horen.