Surinaamse pindasoep met tom tom

IMG_0656

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 350 gram kippendijfilet
  • 2 rijpe bakbananen
  • 1 pot (360 ml) pittige pindakaas
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 hete peper, bijv. Madam Jeanet
  • 3 takjes selderij

Bereiding:

Kook de kip in ruim water gaar, schep vervolgens uit de pan en droog af met keukenpapier.

IMG_0657IMG_0663

Bak vervolgens de kip in 4 eetlepels olie lichtbruin en schep de kip uit de pan en laat afkoelen. Pluis de kip daarna uit in dunne reepjes.

IMG_0668IMG_0670

Schil de bakbananen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze in heet water ongeveer 5 minuten (beetgaar).

IMG_0658IMG_0660

Giet ze af en prak ze vervolgens tot puree.

IMG_0667IMG_0669

Maak er nu ballen ter grootte van een golfbal van (tom tom).

IMG_0684

Breng 800 ml water aan de kook en voeg hier de pot pindakaas aan toe en blijf roeren tot het volledig is opgelost.

IMG_0671IMG_0672

Voeg nu de pot kippenbouillon, de laurierblaadjes en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.

IMG_0674IMG_0679

Voeg de kippendijfilet toe en tot slot de fijn gesneden peper en kook het geheel 10-15 minuten.

IMG_0681IMG_0682

Haal de laurierblaadjes uit de soep, verdeel de bakbanaan balletjes (tom tom) over de borden en schep de hete soep er over. Bestrooi met de fijn gehakte selderij.

IMG_0693

[Bron: Surinaams eten]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Soep en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s