Spaghetti met St. Jacobsschelpen en Kastanjechampignons

IMG_0817  
IMG_0797  

Ingrediënten (2 personen):

  • 1-2 teentjes verse knoflook
  • 1 rode peper
  • bakje kastanjechampignons
  • 150 gram St. Jacobsschelpen
  • 1 bouillonblokje
  • droge witte wijn
  • 4 tl. kappertjes
  • 4 el. ricotta of hüttenkäse
  • verse peper
  • 200 gram spaghetti

Voorbereiding:

Water opzetten en de pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.

IMG_0553  

Snijd de rode peper en snipper de verse knoflook.

IMG_0798  

Snijd de kastanjechampignons in vieren.

IMG_0799  

Snijd de St. Jacobsschelpen in dunne plakjes snijden en bestrooi vervolgens met vers gemalen peper.

IMG_0801  

Bereidingswijze:

Bak de verse knoflook samen met de klein gesneden peper en voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en laat deze op een hoog vuur even laten slinken en blus met een  flinke scheut witte droge wijn.

IMG_0800 IMG_0805

Voeg nu het bouillonblokje en de kappertjes toe en tot slot de los geroerde ricotta toe. Goed omroeren en eventueel verdunnen.

IMG_0807 IMG_0810

Bak de St. Jacobsschelpen 1 minuut aan beide kanten.

IMG_0811  

Voeg aan de saus toe schep goed om.

IMG_0812 IMG_0813

Schep de saus door de gare spaghetti en dien gelijk op.

IMG_0814 IMG_0815

Lekker met een glas Pinot Grigio.

Bron: Marijke

Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.