Ingrediënten (2 personen):
- 1-2 teentjes verse knoflook
- 1 rode peper
- bakje kastanjechampignons
- 150 gram St. Jacobsschelpen
- 1 bouillonblokje
- droge witte wijn
- 4 tl. kappertjes
- 4 el. ricotta of hüttenkäse
- verse peper
- 200 gram spaghetti
Voorbereiding:
Water opzetten en de pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
Snijd de rode peper en snipper de verse knoflook.
Snijd de kastanjechampignons in vieren.
Snijd de St. Jacobsschelpen in dunne plakjes snijden en bestrooi vervolgens met vers gemalen peper.
Bereidingswijze:
Bak de verse knoflook samen met de klein gesneden peper en voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en laat deze op een hoog vuur even laten slinken en blus met een flinke scheut witte droge wijn.
Voeg nu het bouillonblokje en de kappertjes toe en tot slot de los geroerde ricotta toe. Goed omroeren en eventueel verdunnen.
Bak de St. Jacobsschelpen 1 minuut aan beide kanten.
Voeg aan de saus toe schep goed om.
Schep de saus door de gare spaghetti en dien gelijk op.
Lekker met een glas Pinot Grigio.
Bron: Marijke