Gevulde tortilla’s uit de oven

IMG_1202  
IMG_1175  

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 gram kipfilet
  • 5-6 tortilla’s
  • 1 zakje Fajita Mix
  • 1 klein bekertje zure room
  • 1 klein blikje kidney bonen
  • 1 ui
  • 1 potje Hot Salsa
  • (geraspte) kaas
  • 1 tl. kaneel
  • olijfolie

Voorbereiding:

Snipper de ui en de knoflook en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd vervolgens de kipfilet in dobbelsteentjes.

IMG_1177 IMG_1181

Bereiding:

Doe een scheut(je) olie in een braadpan of wadjan en bak hierin de knoflook en de ui, tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de rode peper toe.

IMG_1179 IMG_1180

Voeg nu de gesneden kip toe en bak deze goudbruin.

IMG_1183 IMG_1184

Voeg nu ongeveer de helft van de Hot Salsa toe en roer goed om. Voeg nu de kidney bonen toe.

IMG_1185 IMG_1186

Doe er vervolgens een tl. kaneel bij en roer goed om. Voeg eventueel wat water toe en laat op zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen.

IMG_1187 IMG_1189

Neem nu een tortilla en schep daar een deel van de kip op en rol deze vervolgens op.

IMG_1191 IMG_1192

Leg de tortilla’s in een ovenvast schaal en bestrijk met het restant van de Hot Salsa.

IMG_1196 IMG_1199

Breng nu de zure room aan en smeer deze met de achterkant van een lepel egaal over de tortilla’s en bestrooi vervolgens rijkelijk met (geraspte) kaas.

IMG_1200 IMG_1201

Laat de tortilla’s nu in de voorverwarmde oven, op 175 graden, ongeveer 15 minuten garen.

IMG_1202 IMG_1203

Serveertip: lekker met frisse salade en een ijskoud (Mexicaans) biertje

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mexicaans en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s