Bladerdeeg met tomaat, ui en ricotta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 200 gram Roma tomaatjes
  • 100 gram ricotta of hüttenkäse
  • 50 gram spek in blokjes
  • 50 gram champignons, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui, fijn gesneden
  • 1/4 rode paprika
  • 1 gedroogd rood pepertje
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Bereiding:

Rol de plakjes bladerdeeg uit en leg ze vervolgens op bakpapier naast elkaar, waarbij de randen overlappen en bestrijk dit met water. Laat de buitenste randen enigszins opstaan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Snijd de champignons, de ui, de paprika en de knoflook fijn. Doe wat boter in de pan en als dit bruin is, laat je de spek, de ui en de knoflook even bruin worden, waarna je de paprika toevoegt en tot slot de champignon.

Maak een sausje van de ricotta, de eieren en breng op smaak met peper en zout. Halveer de Roma tomaatjes.

Doe nu het mengsel van spek, ui, knoflook en champignons uitstrijken over het bladerdeeg en leg hier de tomaatjes op, met de bolle kant naar boven. Verkruimel het gedroogde rode pepertje en giet vervolgens het sausje van ricotta er overheen en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.

IMG_2754

Zet de bakplaat nu in een voorverwarmde oven (175 graden) en laat 20-25 minuten garen.

IMG_2770

Lekker als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld sla, maar ook prima in stukjes op te dienen als borrelhapje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s