Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram spinazie
- 5 eieren
- 2 plakken ham
- 2 el water
- 1 el kook room
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 tomaat
- boter
- geraspte kaas
- 75-100 gram Emmentaler kaas
Bereiding:
Kook de spinazie 5 minuten met het water in een afgedekte pan. Giet de spinazie vervolgens af en droog met keukenpapier. Hak de spinazie vervolgens fijn.
Snijd de rode peper fijn en snijd de tomaat in blokjes. Snijd vervolgens de 2 plakken ham in kleine stukjes.
Snijd de Emmentaler in kleine blokjes.
Klop de eieren los in een kom en voeg vervolgens de knoflook en de kook room toe.
Voeg daarna de ham, de fijn gesneden rode peper, de gesneden tomaat en tot slot de blokjes kaas toe.
Voeg vervolgens de spinazie door en roer goed door elkaar.
Verhit de boter in een koekenpan en schep het ei-spinazie mengsel in de pan. Bak de omelet in 5-7 minuten, zonder te roeren op een matig vuur.
Leg nu een groot bord omgekeerd op de pan, keer de pan om en vang de omelet op, op het bord en laat weer in de pan glijden. Bestrooi met geraspte kaas en laat nog 2-3 minuten op matig vuur garen.
Serveer warm.
[Bron: Low Carb recepten, maar naar eigen smaak aangepast]