Frittata met spinazie

IMG_2649

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram spinazie
  • 5 eieren
  • 2 plakken ham
  • 2 el water
  • 1 el kook room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat
  • boter
  • geraspte kaas
  • 75-100 gram Emmentaler kaas

Bereiding:

Kook de spinazie 5 minuten met het water in een afgedekte pan. Giet de spinazie vervolgens af en droog met keukenpapier. Hak de spinazie vervolgens fijn.

IMG_2664

Snijd de rode peper fijn en snijd de tomaat in blokjes. Snijd vervolgens de 2 plakken ham in kleine stukjes.

IMG_2650IMG_2653

Snijd de Emmentaler in kleine blokjes.

IMG_2651

Klop de eieren los in een kom en voeg vervolgens de knoflook en de kook room toe.

IMG_2654IMG_2655

Voeg daarna de ham, de fijn gesneden rode peper, de gesneden tomaat en tot slot de blokjes kaas toe.

IMG_2660IMG_2661

IMG_2662IMG_2663

Voeg vervolgens de spinazie door en roer goed door elkaar.

IMG_2667IMG_2668

Verhit de boter in een koekenpan en schep het ei-spinazie mengsel in de pan. Bak de omelet in 5-7 minuten, zonder te roeren op een matig vuur.

IMG_2669IMG_2672

Leg nu een groot bord omgekeerd op de pan, keer de pan om en vang de omelet op, op het bord en laat weer in de pan glijden. Bestrooi met geraspte kaas en laat nog 2-3 minuten op matig vuur garen.

IMG_2673IMG_2676

Serveer warm.

IMG_2679

[Bron: Low Carb recepten, maar naar eigen smaak aangepast]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s