Gado Gado, Satéh Ajam en Sambal Goreng Telor

IMG_1244  
IMG_1218  

Ingrediënten (2 personen):

Voor de Gado-Gado:

  • halve krop ijsbergsla
  • 2 aardappels
  • 100-150 gram sperzieboontjes of kouseband

Voor de Satéh Ajam:

  • 400 gram kipfilet
  • satékruiden

Voor de Sambal Goreng Telor:

  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • tomatenketchup
  • ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • gemberpoeder

Voorbereiding:

Schil de aardappels en kook deze beetgaar. Kook 2 eieren hard en halveer deze.

IMG_1220 IMG_1235

Snijd de knoflook, de ui en de tomaat. Snijd vervolgens de aardappels in plakjes en snijd de slag in super dunne reepjes.

IMG_1223 IMG_1238

Snijd de kipfilet in flinke dobbelstenen en meng met ketjap manis, schep sambal en de satékruiden en laat dit even goed intrekken.

IMG_1221 IMG_1222

Doe de gado-gado korrels in een pannetje en voeg vervolgens water, schep sambal en een scheut ketjap toe. Laat heet worden, maar het mag niet koken! Houd op een laag vuur warm en roer regelmatig even om.

IMG_1224  

Doe in een pannetjes wat olie en voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Als de ui glazig is, kan een eetlepel kooksambal, bijvoorbeeld sambal oelek worden toegevoegd.

IMG_1227 IMG_1228

Roer goed om en voeg vervolgens de gesneden tomaat toe.

IMG_1229 IMG_1230

Voeg vervolgens een scheut ketjap toe en een scheutje tomatenketchup. Voeg nu wat gemberpoeder toe en laat op een laag vuurtje pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe.

IMG_1232 IMG_1233

Voeg tot slot de gehalveerde eieren toe. Bak ondertussen de kip goudbruin.

IMG_1236 IMG_1237

Doe de sla, de boontjes en de aardappelen en een schaal en voeg er een deel van de gado-gado saus aan toe en roer goed door elkaar.

IMG_1239 IMG_1240
IMG_1243  
IMG_1246  

Serveertip: lekker met witte rijst, pittige sambal, bijvoorbeeld sambal setan en emping of kroepoek.

Variatiemogelijkheden: je kunt ook timpeh en/of tahoe bakken en deze toevoegen aan de gado-gado.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s