![]() |
![]() |
Ingrediënten (2 personen):
Voor de Gado-Gado:
- halve krop ijsbergsla
- 2 aardappels
- 100-150 gram sperzieboontjes of kouseband
Voor de Satéh Ajam:
- 400 gram kipfilet
- satékruiden
Voor de Sambal Goreng Telor:
- 1 ui
- 1 tomaat
- 2 eieren
- tomatenketchup
- ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- gemberpoeder
Voorbereiding:
Schil de aardappels en kook deze beetgaar. Kook 2 eieren hard en halveer deze.
![]() |
![]() |
Snijd de knoflook, de ui en de tomaat. Snijd vervolgens de aardappels in plakjes en snijd de slag in super dunne reepjes.
![]() |
![]() |
Snijd de kipfilet in flinke dobbelstenen en meng met ketjap manis, schep sambal en de satékruiden en laat dit even goed intrekken.
![]() |
![]() |
Doe de gado-gado korrels in een pannetje en voeg vervolgens water, schep sambal en een scheut ketjap toe. Laat heet worden, maar het mag niet koken! Houd op een laag vuur warm en roer regelmatig even om.
![]() |
Doe in een pannetjes wat olie en voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Als de ui glazig is, kan een eetlepel kooksambal, bijvoorbeeld sambal oelek worden toegevoegd.
![]() |
![]() |
Roer goed om en voeg vervolgens de gesneden tomaat toe.
![]() |
![]() |
Voeg vervolgens een scheut ketjap toe en een scheutje tomatenketchup. Voeg nu wat gemberpoeder toe en laat op een laag vuurtje pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe.
![]() |
![]() |
Voeg tot slot de gehalveerde eieren toe. Bak ondertussen de kip goudbruin.
![]() |
![]() |
Doe de sla, de boontjes en de aardappelen en een schaal en voeg er een deel van de gado-gado saus aan toe en roer goed door elkaar.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Serveertip: lekker met witte rijst, pittige sambal, bijvoorbeeld sambal setan en emping of kroepoek.
Variatiemogelijkheden: je kunt ook timpeh en/of tahoe bakken en deze toevoegen aan de gado-gado.