Hollandse slasoep met garnaaltjes

IMG_2693

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gram Hollandse garnalen
  • 25 gram boter
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 grote kropsla
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 flesje 250 ml kookroom
  • 1 droog rood pepertje
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui fijn, smelt de boter in de pan en fruit de ui.

IMG_2696IMG_2698

Haal het hart uit de sla en snijd de sla vervolgens in dunnen reepjes. Bewaar 4 blaadjes voor de garnering. Voeg de sla aan de uien toe en laat slinken.

IMG_2699IMG_2702

Schenk de bouillon in de pan en kook de soep in 10 minuten.

IMG_2710IMG_2714

Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout en verkruimel het droge rode pepertje.

IMG_2719IMG_2720

Schep de soep in de kommen en schep de garnalen op de bewaarde slabladen en dien op.

IMG_2722 

Lekker met geroosterd bruin brood, dat je naar keuze nog zou kunnen beleggen, bijvoorbeeld met kruidenboter of smeerkaas.

[Bron: Margriet en naar eigen idee aangepast]

Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.