Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 gram Hollandse garnalen
- 25 gram boter
- 2 groentebouillontabletten
- 1 grote kropsla
- 1 gesnipperde ui
- 1 flesje 250 ml kookroom
- 1 droog rood pepertje
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de ui fijn, smelt de boter in de pan en fruit de ui.
Haal het hart uit de sla en snijd de sla vervolgens in dunnen reepjes. Bewaar 4 blaadjes voor de garnering. Voeg de sla aan de uien toe en laat slinken.
Schenk de bouillon in de pan en kook de soep in 10 minuten.
Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout en verkruimel het droge rode pepertje.
Schep de soep in de kommen en schep de garnalen op de bewaarde slabladen en dien op.
Lekker met geroosterd bruin brood, dat je naar keuze nog zou kunnen beleggen, bijvoorbeeld met kruidenboter of smeerkaas.
[Bron: Margriet en naar eigen idee aangepast]